01 Kasım 2017 11:59

Adkotürk'te sendikalaşmaya karşı işçi kıyımı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu Adkotürk'te çalışan 14 işçi, Tek Gıda-İş'e üye olmaları sonrası işten atıldı.

Paylaş

Adkotürk’ün Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında çalışan 14 işçi, Tek Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten atıldı.

İşten atmalar üzerine fabrika önünde yapılan eylemde konuşan Sendika Genel Teşkilat Sekreteri İbrahim Ören, atılan işçilerin geri alınmasını istedi.

İşçilerin sendikalı olduğu için işten çıkartıldığını dile getiren Ören, “Yapılan bu örgütlenme çalışmaları sonucunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Yetki Tespit Daire Başkanlığı da bu örgütlenme çalışmalarını değerlendirerek, sendikamızın işyerinde çalışan işçi arkadaşlarımızın hepsinin üye olduğunu tespit ederek, bu durumu tarafımıza göndermiş olduğu yetki tespiti resmi yazısı ile tescillemiştir” dedi. Patronun sendikalaşmayı engellemek için her türlü hukuk dışı uygulamayı hayata geçirdiğini dile getiren Ören, şöyle devam etti: “Kölelik düzeninde çalışma sistemi, despotça yönetim tarzı, hukuk dışı uygulamaları tavan yaptırdılar. İşyerinde çalışan işçi arkadaşlarımızda ne huzur ne düzen ne de moral bırakmadılar. İşten çıkarılan arkadaşlarımızın derhal geri alınmasını istiyoruz. Aksi takdirde yurt içi ve yurt dışında hukuksuzluğun peşini bırakmayacağız.” (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Vatandaş kiraya, gıdaya ve ulaşıma çalışıyor

SONRAKİ HABER

İstanbul Maratonu için geri sayım başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...