01 Kasım 2017 11:18

İmam Hatip Lisesi sayısı Fen Liselerini dörde katladı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın soru önergesine verdiği cevaplar İmam Hatip Liselerinin Fen Lisesi sayısını dörde katladığını ortaya koydu.

Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik değişiklikleri ile neredeyse her mahalleye bir İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi açılarak imam hatiplerin sayıları hızla artarken, Fen ve Anadolu liselerinin sayısı ise yerinde sayıyor. Öğrenciler zorunlu olarak İmam Hatip Liselerine yönlendiriliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel’in soru önergesini cevaplayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın verdiği cevaplar İmam Hatip Liseleri’nin Fen Lisesi sayısını dörde katladığını ortaya koydu.

Yılmaz’ın yanıtına göre; resmi ve özel yaklaşık yedi bin lise bulunurken bunların 1452’si Anadolu İmam Hatip Liseleri. 2002 yılında 450 olan İmam Hatip sayısı bugün 3 katına çıkarken yapılan son TEOG’da bu liselere yaklaşık iki yüz bin kontenjan ayrıldı.

‘FIRSAT EŞİTLİĞİ ORTADAN KALDIRILIYOR’

2016-2017 eğitim öğretim yılında Türkiye genelinde bulunan 6 bin 998 liseden 2 bin 810’u Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2 bin 434’ü Anadolu Lisesi, 302’si Fen Lisesi, bin 452’si ise Anadolu İmam Hatip Lisesi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçen Haziran ayında “Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği’nde” yaptığı değişiklikle İmam Hatip Liseleri’nin açılmasını daha da kolaylaştırdığını vurgulayan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, yapılan bu düzenlemeyle Fen ve Anadolu Lisesi sayılarında bir artış olmazken hemen her mahalleye bir İmam Hatip Lisesi açılacağını söyledi. Sertel, bu durumun eğitimde fırsat eşitliğini ortadan kaldırdığını ve ortaokuldan mezun olan öğrencilerin zorunlu olarak İmam Hatiplere yönlendirildiğini vurguladı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da cinsel saldırıda bulundu, Adana’da yakalandı

SONRAKİ HABER

Dersim ilk sırada: Trafik kazalarındaki bilanço açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...