01 Kasım 2017 09:19

Cumhurbaşkanı Sözcüsü Kalın'dan 'Edip Uğur'a tehdit' yanıtı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, tehdit edildiğini söyleyen Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur'un açıklamalarına ilişkin konuştu.

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündeme ilişkin konularda açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla istifa etmek zorunda kalan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un tehdit edildiğine dair açıklamasına ilişkin konuşan Kalın, Erdoğan'ın gazetecilerin bu sorusuna yanıt verdiğini ve yarın gazetelerde bu sorunun cevabının olacağını belirtti. Kalın, Erdoğan'ın bu konudan rahatsızlık duyduğunu ve '‘Böyle bir şey var ise müstafi belediye başkanımız hangi merciye ne şekilde başvurması gerektiğini bilir ve başvurması gerekir' dediğini aktardı.

Hürriyet'in haberine göre Kalın, Rusya'nın PYD'yi Astana sürecine davet etmesine dair soruya ise şu yanıtı verdi:

"Bunun için bir emrivaki bir şeyin olduğunu dün ilettiler, biz de tepkimizi ilettik. Bunu kabul etmemiz asla mümkün değildir. Suriye konusunda PYD’li ve YPG’li olmayan Kürtlerin oraya Kürt toplumunu temsilen davet edilmesinde sorun görmüyoruz. Ama PYD ve YPG’nin herhangi bir toplantıya davet edilmesi, kabul edilmesi, terör örgütüne Astana gibi uluslararası platformda yer verilmesini asla kabul etmeyiz. Bu sorun büyük oranda çözüldü. Bu konuda Rus mevkidaşlarımızla görüşmelerimiz oldu. Bundan sonra da bu tür girişimleri hoş karşılamamızın mümkün olmadığını ifade etmek istiyorum."

Kalın, kamuoyunda "Büyükada tahliyeleri" olarak bilinen insan hakları savunucularının serbest kalmasının Almanya eski Başbakanı Schröder ile Erdoğan'ın görüşmesine bağlanması için "Buna bağlamak doğru olmaz. Basında haberler çıktı ama bunlar bizim teyit ettiğimiz haberler değil" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

MHP Denizli İl Başkanı Birtürk'e istifa çağrısı

SONRAKİ HABER

'Her türlü terörü İslam'la ilişkilendirme hastalığı var'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...