01 Kasım 2017 07:57

Ataşehir'de kadına saldıran Hakan Dündar'a ceza ve tahliye

Ataşehir'de yolda çarptığı A. Ç. isimli kadını darbeden Hakan Dündar'a 5 ay 16 gün hapis cezası verildi. Dündar, kararla birlikte tahliye edildi.

Paylaş

İstanbul Ataşehir'de 29 Eylül 2017'de yolda çarptığı A.Ç. isimli kadını yumrukla darbettiği için tutuklu yargılanan Hakan Dündar, "Kasten yaralama" suçundan 5 ay 16 gün hapis cezasına çarptırıldı.Sanık kararla birlikte tahliye edildi. Karar ile birlikte Hakan Dündar'ı tahliye eden mahkeme, hükmün açıklanmasını da 5 yıl süre ile erteledi.

İstanbul Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Hakan Dündar, katılırken, müşteki A.Ç., duruşmaya gelmedi. Tarafların avukatları da duruşmada hazır bulundu. Kimlik tespitinin ardından sanık Hakan Dündar'ın sorgusuna geçildi.

‘KUVVETLİYİM DİYE YERE DÜŞTÜ’

Olay günü evden çıkmadan önce annesi ile tartıştığını öne süren tutuklu sanık Hakan Dündar, “Benim bir kısım psikolojik sorunlarım vardır. Kaldırım dardı, ayrıca park etmiş araçlar da vardı. Ben sinirle giderken çarptım. Çok sert bir çarpma da olmadı. Devamında bayan bana 'geri zekalı' dedi. Ben de sinirli olduğum için döndüm, 'Sen kime geri zekalı diyorsun' dedim, omuzundan itekledim. Biraz kuvvetli olmam, karşımdaki kişinin de zayıf olması nedeniyle yere düştü” dedi.

'BEN ÇOK BAŞARILI BİR İNSANIM, O AN GERİ ZEKALI DEMESİ TEPKİ OLUŞTURDU, EYLEM GERÇEKLEŞTİ'

Hakan Dündar Savunmasında "Ben çok başarılı bir insanım, o an geri zekalı demesi tepki oluşturdu. Başarılı bir öğrenci olmama rağmen bu şekilde beyanda bulununca eylem gerçekleşti" dedi.

Sanık avukatı da müvekkili için öfke kontrolüne yönelik rapor alınmasını istedi.

ŞİKAYETÇİ AVUKATI NEFRET SUÇUNDAN CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Müşteki A.Ç.'nin avukatı Şengül Karslı da sanıktan şikayetçi olduklarını belirterek, “Sanık, açık ve net beyanına göre yumruk atmış. Bir kum torbası değildir müvekkilim. Sizin kızınız da yarın evde tartışmış birisinin yumruğuna maruz kalabilir. Toplumun yüzde 80'i öfke kontrolü sorunu var. Öfke kontrolü de kontrol edilebilir. Kadına şiddet bir insanlık suçudur. Öncelikle sanığın bu eylemi nefret suçu olarak görülmelidir, çünkü cinsiyete dayalı bir eylemdir" dedi.  

Mahkeme, sanığın akıl sağlığının yerinde olduğuna ilişkin rapor bulunduğunu, araştırılacak başka bir husus kalmadığını belirterek kararını açıkladı.

KARARLA BİRLİKTE TAHLİYE EDİLDİ

Kararını açıklayan mahkeme sanığı, "Basit kasten yaralama" suçundan 6 ay 20 gün hapis cezası ile cezalandırdı. "İyi hal" indirimi ile bu cezayı 5 ay 16 güne indiren mahkeme, hükmün açıklanmasını da 5 yıl süre ile geriye bıraktı. Mahkeme, kararla birlikte sanığın tahliyesine karar verdi.

NE  OLMUŞTU?

Kamera kayıtlarına göre Hakan Dündar, kaldırımda yürüyen kadının omzuna çarptı, ardından da yürümeye devam etti. Kadın arkasını döndü ve bir şeyler söyledi. O esnada geri dönen saldırgan, çarptığı kadına yumruklu saldırıda bulundu. Kadın yere düşerken, saldırgan  olay yerinden kaçtı.

Olay sırasında orada bulunan Özkan Soncul, “Adam, kadına önce çarptı, sonra yumruk attı. Kadının düştüğünü gördük. Hemen oraya koştuk. O sırada adam gitmişti. Olay bir anda oldu” dedi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP Milletvekili Ziya Pir'e 11 ay 20 gün hapis cezası

SONRAKİ HABER

Pablo Escobar'ın oğlu: Babam böyle biri değildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...