02 Ağustos 2012 10:13

4+4+4’te 66 aya rapor şartı

MİLLİ Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’den, 4+4+4 sistemiyle birlikte ilkokul yolunun göründüğü 5.5 yaşındaki çocuklarla ilgili bir açıklama geldi. Dinçer, 66 ayını doldurduğu halde çocuğunu ilkokula göndermek istemeyen velilerin, ‘Fiziken ya da zihnen okula başlamaya uygun değil’ raporu almaları gerekti

4+4+4’te 66 aya rapor şartı
Paylaş

MİLLİ Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’den, 4+4+4 sistemiyle birlikte ilkokul yolunun göründüğü 5.5 yaşındaki çocuklarla ilgili bir açıklama geldi. Dinçer, 66 ayını doldurduğu halde çocuğunu ilkokula göndermek istemeyen velilerin, ‘Fiziken ya da zihnen okula başlamaya uygun değil’ raporu almaları gerektiğini söyledi.
Önceki gün gazetecilerle iftar yemeğinde bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer yaptığı açıklamada 66 aylık veya 66 aydan büyük çocuğunu ilkokula göndermek istemeyen velilerin Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelere başvurması gerektiğini belirterek, “Sağlık raporu almayacak, bunun adı sağlık raporu değil. Aile hekimlerinden ya da özel hastanelerden gelen raporları kabul etmeyeceğiz. Veli, çocuğu için ‘Fiziken okula başlamaya uygun değil’ ya da ‘Zihnen okula başlamaya uygun değil’ şeklinde rapor alacak. Bu raporları alanında uzman olan çocuk doktoru, çocuk psikiyatri ya da nörologlar verecek. Rapor alan çocukları da eğitimden uzaklaştırmayacağız. İlkokula başlayamayacağını belgeleyen çocukların kaydını ana okuluna yapacağız” diye konuştu.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

DTK: Kürtler yargı yoluyla teslim alınamaz

SONRAKİ HABER

İhmal iki çocuğun canına mal oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...