01 Kasım 2017 04:45

Bursa'da 13 milyon liraya satılık 'kelepir' cami

Bursa'da bir cami 13 milyon liraya satılığa çıkarıldı. Satılığa çıkaranlar 'Bu camiyi alan hem ahiretini kurtarır hem de dünyasını kurtarır' dedi.

Paylaş

Bursa’da belediye, cami yaptırmak isteyen 5 arkadaşa arsa tahsis etti. Ancak camiyi bitirmek için yeterli para bulunamadı. 3.5 milyon TL masrafı kalan cami satışa çıkarıldı.

Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki Ticaret Merkezi'ne, 5 arkadaş 2009'da cami yaptırmak istedi. Bunun için dernek kuran arkadaşlar, belediyeden arazi tahsis edip caminin inşaatına başladı. Dernek, 7 yılda, 2.5 milyon lira toplayarak, 3.500 metrekare inşaat alanı olan caminin kabasını tamamladı. Ticaret merkezinde bulunan 1300 esnafı ziyaret eden dernek yöneticileri, inşaatı bitirmek için parayı toplayamayınca, camiyi satılığa çıkardı.

Bursa
Foto: DHA

'ALAN AHİRETİNİ KURTARIR'

Bitmemiş cami için 13 milyon lira talep eden dernek yöneticilerinden Halil Sağol, "Bugüne kadar 2.5 milyon lira topladık. 3.5 milyon liraya daha ihtiyaç var. ‘Satılık' levhasını gören 105 kişi aradı. Bunlar, ‘Cami satılır mı?' diye tepki veriyor. ‘Cami satılır' kardeşim. Bu camiyi alan hem ahiretini kurtarır hem de dünyasını kurtarır'' diye konuştu.

'3 CİDDİ ALICIYLA GÖRÜŞÜLÜYOR'

Dernek yöneticisi Halil Sağol, "Şu anda ciddi olarak 3 alıcı var. Caminin ne olacağı alanın kendi insafına kalmış. Cami mi yapar, depo mu yapar orasını bilemem. Caminin 3.500 metrekare inşaat alanı var. Alacaklar gelsin görüşelim" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Pasifik ülkesi Yeni Kaledonya'da 6.6 büyüklüğünde deprem

SONRAKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 1 Kasım 2017

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...