01 Kasım 2017 01:04

Nedim Türfent’in davası: Gazetecilik yargılanıyor

DİHA Muhabiri Nedim Türfent hakkında 22.5 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın üçüncü duruşması bugün Hakkari'de görülecek.

Paylaş

Van’da 13 Mayıs 2016 tarihinde tutuklanan kapatılan DİHA Muhabiri Nedim Türfent hakkında 22.5 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın üçüncü duruşması bugün Hakkari 2. Ağır Ceza Mahkemesinde saat 09.00’da görülecek. 

17 aydır tutuklu yargılananTürfent’in davasına ilişkin gazetemize konuşan Avukat Harika Karataş, davada Nedim Türfent’in şahsında gazeteciliğin, düşünce ve ifade özgürlüğünün yargılandığını söyledi. “Nedim’in hukuk eliyle rehin alındığı ilk günden itibaren sistematikleşmiş hukuksuzluğun vücut bulduğunu görüyoruz” diyen Karataş devamında şunları söyledi: “Daha ilk celsede ifade veren tanıklar, işkence gördüklerini ayrıntılarıyla beyan ettiler. Mahkeme heyeti, bu insanlık suçuyla ilgili gerekli hukuku tahkikatın başlatılması İçin suç duyurusunda bulunmak yerine, Nedim’in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bugün10’a yakın tanık dinlenilmeye çalışılacak. Savunmanın ve gazeteciliğin susturulmaya çalışıldığı bu süreçte adalet için direnmek bizlerin görevidir. İnsanlığın onurlu geleceği için bu umut ve inançla Nedim’in yanında olacağız. Ahmet Şık’ın da dediği gibi: Yaşasın hürriyet, kahrolsun istibdat!” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Cam işçisi inisiyatifini ortaya çıkaracak örgütleri kurmalı

SONRAKİ HABER

‘Barzani hayal kırıklığına uğrayacağını hesap etmeliydi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...