01 Kasım 2017 00:24

ODTÜ’de iktisat öğrencilerinin gelecek kaygısı

ODTÜ İktisat bölümü öğrencisi Evrensel'e yazdığı mektupta bölümünde okuyan öğrencilerin gelecek kaygısı yaşadığını belirtti.

Paylaş

İktisat bölümü hazırlık öğrencisi
ODTÜ

Bir iktisat öğrencisi olarak arkadaşlarımla yaptığım konuşmalar sonucu çoğunun istediği bölümün iktisat olduğu, fakat azımsanamayacak bir kısmının ise tıp, mühendislik, psikoloji gibi bölümler isterken bu bölümlerin puanlarını tutturamayınca iktisat bölümüne geldiklerini gözlemledim. Ayrıca iktisat bölümünde eğitim almak isteyen öğrencilerin gerek öğretmenleri gerekse yakın çevreleri tarafından baskıya uğradığı da bir gerçek. 

Bir gelecek kurmak, hayat standartlarını yükseltebilmek için bir sınava tabi tutulan bizlerin aslında çok da bir hayale sahip olmadığını, olamadığını her geçen gün tekrar görüyoruz. Çoğu arkadaşımın geleceğe dair bir planı yok. Planı olanlar ise Türkiye’de kalmaktan ziyade yurt dışı eğitim ve çalışma hayalleri kuruyor. Çünkü “Ne olacağımız belli değil” korkusu ile yaşıyoruz. Akademi alanında ilerlemek isteyen arkadaşlarım bu mesleğin yandaş ve bilimsellikten uzak kimselere verilmesinden dolayı gelecekten umutlu değil. Keza devlette, özel sektörde çalışmak isteyenler de istedikleri çalışma koşullarını bulamayacaklarından veya kendi işlerini kuramayacaklarını düşündüklerinden umutsuz. ODTÜ’deki sosyal, kültürel etkinliklerinden memnun olan çoğumuz, eğitim için bu sözü söylemeye yer geldiğinde ya duraksıyor ya da okulun geçmişine sığınıyor. Dışarıdan bakıldığında “ODTÜ öğrencisinin bu tip sıkıntıları olabilir mi?​” diye soranlar olacaktır. Günümüz Türkiyesi’nde her öğrenci gibi biz de ODTÜ iktisat bölümü öğrencileri olarak gelecek kaygısı yaşıyoruz.

ÖNCEKİ HABER

Berlusconi'ye mafya saldırılarıyla ilgili soruşturma

SONRAKİ HABER

Şehriban Elmas davası: En ağır cezayı istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa