31 Ekim 2017 17:01

Ukrayna İçişleri Bakanının oğlu yolsuzluktan gözaltında

Ukrayna Ulusal Yolsuzlukla Mücadele Bürosu, İçişleri Bakanı Arseniy Avakov’un oğlu Aleksandr Avakov’u evini basarak gözaltına aldı.

Paylaş

Ukrayna Ulusal Yolsuzlukla Mücadele Bürosu (UUYMB) dedektifleri, Ukrayna İçişleri Bakanı Arseniy Avakov’un oğlu Aleksandr Avakov’un evini basarak arama yaptı ve Aleksandr Avakov'u yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle gözaltına aldı.

UUYMB’den konu ile ilgili yapılan açıklamada Avakov ile birlikte 3 kişinin daha devleti zarara uğratma ve yolsuzluk gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi. Bakan Avakov’un oğlunun adı içişleri bakanlığının satın alma ihalelerinde sık sık geçiyordu.

Avakov’un oğlunun evindeki aramaların, 2014 yılının sonunda 2015 yılının başında İçişleri Bakanlığı için sırt çantaları satın alınmasına ilişkin davanın soruşturması çerçevesinde gerçekleştirildiği belirtildi. Resmi açıklamada, Avakov’a yakın şirketlerden alınan özel harekatçı sırt çantalarının piyasa değerinin yaklaşık 550 bin dolar üzerinde olduğu iddia edildi.

İçişleri Bakanın eski danışmanı İlya Kiva da yaptığı açıklama ile Arseniy Avakov’un oğlu Aleksandr'ın evinde UUYMB dedektifler tarafından arama yapıldığı akabinde ise gözaltına alındığını doğruladı.

Kiva, ‘112 Ukrayna’ televizyon kanalında yaptığı açıklamada: “Şu anda evdeki aramalar bitti. Bildiğime göre Aleksandr mahkemeye çıkarılacak. Kanaatimce Aleksandr’a operasyon bakanı manipüle etmek ve kararlarına baskı uygulanabilmek için yapıldı. Bildiğime göre arama istenen sonuç elde edilmedi ve bu nedenle telefon ve tabletlerine de el konuldu.” dedi.

Ukrayna, basınında İçişleri Bakanlığı’nın sırt çantası tedarikçisi şirketin Avakov’un oğlu Aleksandr’ın yakın arkadaşı Vladimir Litvin ile bağlantılı olduğu haberleri yer almıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sokak ortasında kadını darbeden polis tahliye edildi!

SONRAKİ HABER

Hukuka aykırı yürütülen Tarlabaşı projeleri iptal edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...