31 Ekim 2017 16:44

Sokak ortasında kadını darbeden polis tahliye edildi!

Antalya’nın Alanya ilçesinde yabancı uyruklu bir kadını sokak ortasında darbeden polis memuru İsmet Kafadar tahliye edildi.

Paylaş

Antalya'nın Alanya ilçesinde 3 Ekim'de Kızgızistan uyruklu bir kadını sokak ortasında darbettiği gerekçesiyle tutuklu yargılanan polis memuru İsmet Kafadar tahliye edildi.

Hürriyet'yen İsmail Saymaz'ın haberine göre Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi; suçun vasıf ve mahiyeti, verilmesi muhtemel ceza miktarı ile tutukluluk süresinin orantılı olması, tutuklulukta geçirilen süre ve delil durumundan ötürü tahliyeye karar verdi. Bir buçuk yıldan dört buçuk yıla kadar hapis cezası istenen Kafadar kendisini “O bana yumruk attı ve beni darp etti. Yere düştükten sonra bana Türkçe küfretti, orta parmağını göstererek el hareketi yaptı. Ben de kendime hakim olamadım, copla ve tekmeyle müdahale ettim” diye savunmuştu. Kırgız kadının akıl sağlığının yerinde olmadığı anlaşılmıştı.

İddianamede polis memurları İsmet Kafadar ve İsmail Uzar’ın 3 Ekim’de devriye görevi yaparken, Türkmenbaşı Caddesi’nde alkollü veya akıl sağlığı yerinde olmayan bir kişinin etrafa saldırdığı yönündeki ihbar üzerine olay yerine geldiği belirtildi. Kafadar’ın “silahtan sayılması gereken” copuyla araçtan indiği kadına “Arabaya bin” dediği anlatıldı. Kadının polisin yüzüne vurduğu, Kafadar’ın da copla darp ederek kadını yere düşürdüğü iddia edildi. Kafadar’ın yerdeki kadına cop ve tekmelerle defalarca vurduğu kaydedildi. Diğer polis memuru Uzar'ın ise müdahalede bulunmasa da engelleyici bir tavır göstermeyerek, eylemi desteklediği ifade edildi. İki polisin “kamu görevlisinin nüfuzunu kullanarak silahla, kendisini savunamayacak kişiyi yaralaması” suçundan bir buçuk yıldan dört buçuk yıla kadar hapis cezası istendi. Alanya 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması 9 Kasım’daydı. Kafadar avukatının itirazı üzerine 27 Ekim’de tahliye edildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Suriye ordusu Hama’da cihatçılara karşı ilerliyor

SONRAKİ HABER

Ukrayna İçişleri Bakanının oğlu yolsuzluktan gözaltında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...