31 Ekim 2017 15:52

Feyruz ve bebeğinin öldüğü hastanede bir skandal daha!

Feyruz Pulat ve bebeğinin uzman doktor bulunmadığından için yaşamını yitirdiği Cizre Devlet Hastanesi bu kez de yanlış ilaç verilmesiyle gündemde.

Paylaş

Cizre Devlet Hastanesi’ne yüzündeki güneş lekesinin giderilmesi için muayeneye olan Zozan Aykut, kullandığı ilaçtan dolayı yüzende yaralar oluştuğunu söyledi. Bunun üzerine doktor değiştiren Aykut, Mardin’deki doktorun yanlış ilaç verildiğini söylediğini belirtirken, hastane yönetimi iddiayı kabul etmedi. 

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 8 aylık hamile Feyruz Pulat ve bebeğinin uzman doktor bulunmadığından dolayı yaşamını yitirdiği devlet hastanesinde bu kez de yanlış ilaç skandalı ortaya çıktı. Yüzündeki güneş lekesinin giderilmesi için İlçe Devlet Hastanesinin Dermatoloji (Cildiye) Bölümü’ne 20 Ekim’de giderek Doktor N.E. muayene olan Zozan Aykut, kendisine verilen ilacı kullandıktan sonra yüzende yaralar çıktığını ileri sürdü. 

‘YÜZÜME BAKMADI, TEK SORU SORDU’

Muayenede kendisine verilen iki ilacı kullanan Aykut’un 3 gün sonra, yüz kısmında kaşıntı oluştu. Kaşıntıdan kısa bir süre sonra çenesinden göz kısmına kadar sivilce ve kızarıklık oluşan Aykut, yaşadığı ağrıdan dolayı gece saatlerinde Mardin’de bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Buradaki tedavinin ardından yüzündeki ağrı son bulan Aykut, ilçe Devlet Hastanesinde muayene eden doktorun yüzüne bakmadan ve “yüzündeki tüyleri ne ile alıyorsun?​” sorusu dışında bir şey sormadan kendisine verilen ilaçtan dolayı bu hale geldiğini iddia etti.  

‘SADECE İLAÇLARI KULLANMAMAM GEREKTİĞİ SÖYLENDİ’

Muayenenin bir dakika bile sürmediğini aktaran Aykut, durumun ağırlaşması üzerine yeniden hastaneye gitmek istedi ancak bu kez randevu alamadığını söyledi. Mardin’de kaldırıldığı özel bir hastanede doktorun kendisine yanlış ilacın verildiğinin söylendiğini belirten Aykut, “Cizre’de bu ilk değil. Daha önce bir kadına verilen aynı ilaçtan da benzer durumun yaşandığını öğrendik. Verilen ilaçtan dolayı vücudumda alerji oluştuğunu söylediler. Fakat muayene esnasında yüzüme dahi doğru dürüst bakmadan ilaç yazdı. Neye alerjim olup olmadığını bile sormadı. Eczaneden aldığım ilaç ise özel bir karışımdan oluşuyor. Hastaların muayeneleri iyi yapılmıyor. Halk da bu konularda daha hassas olmalı” diye konuştu.

HASTANE YÖNETİMİ İDDİAYI KABUL ETMEDİ

Söz konusu iddialar hakkında görüştüğümüz hastane yönetimi ise, verilen ilacın vücutta alerjiye neden olabileceğini söyledi. Doktorlarının hassas bir şekilde hastaları tedavi ettiğini savunan yetkililer, muayene yapılmadan ilaç verildiği yönündeki iddiayı ise reddetti. Aykut ise, hem hastane hem de muayene olduğu doktor hakkında davacı olacağını söyledi. (Şırnak/MA)

ÖNCEKİ HABER

Bir çakıl taşının bile özelleştirilmesine izin vermeyeceğiz!

SONRAKİ HABER

'Çocuklarımızı kendi dilleri ile büyütmeliyiz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...