31 Ekim 2017 12:18

‘Hayır’ bildirisinden yargılanan SES üyeleri beraat etti

İzmir’de anayasa referandumu sürecinde 'hayır' bildirisi dağıttıkları için haklarında dava açılan SES üyeleri beraat etti. 

Paylaş

Metehan UD
İzmir

15 Mart tarihinde İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yemekhanesinde, SES Genel Merkezinin “hayır” çağrılı bildirilerini dağıtan SES İzmir Şubesi Eş Başkanı Hülya Baran Ulaşoğlu, SES üyeleri Ahmet Ulaşoğlu, Nevin Çoban ve Seda Balkan hakkında “298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun’un 154/2 maddesine muhalefet etmek” iddiasıyla dava açılmıştı. İddianamede, bildirilerin devlet kurumunda tarafsızlığı bozduğu ileri sürülmüştü. 

MAHKEME: SUÇ UNSURLARI OLUŞMADI

İzmir Adliyesi 25. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın 2. duruşmasında sendikanın Avukatı Hasan Hüseyin Evin, konuyla ilgili uluslararası sözleşmeleri hatırlatarak SES üyelerinin meşru haklarını kullandığını belirtti ve beraat talep etti. Dosyayı karara bağlayan 25. Asliye Ceza Mahkemesi de sağlık emekçilerine yöneltilen suçun unsurlarının oluşmadığına kanaat getirdi ve beraat kararı verdi. 

Mahkeme kararını gazetemize değerlendiren SES İzmir Şubesi Eş Başkanı Hülya Baran Ulaşoğlu, kararı olumlu bulduklarını belirterek “Biz ‘hayır’ bildirilerini dağıtırken hastanenin güvenliği başhekimin emriyle müdahale ettiğini söyledi. Fakat suç duyurusunda bulunan halktan biri gibi gösterildi. Hastane yemekhanesinde hastalardan kopuk ve sadece personelin olduğu bir yerde vatandaş nasıl rahatsız olsun ve çekim yapsın. Ceza verilemeyeceìini bildikleri  ve sendikal bir hak olduğunu anladıkları için hastane idaresi kaybeden taraf olmak istemedi. Sadece o süreçte başka çalışma yapmamızı istemediler. Biz her zaman ülkemiz ve emekçiler için ne doğruysa onu yapmaya devam edeceğiz” dedi.  

ÖNCEKİ HABER

Ankara merkezli Kanal A televizyonu kapandı

SONRAKİ HABER

Öğrenciler bahçeye dökülen bir bidon tuz ruhundan fenalaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...