02 Ağustos 2012 09:51

Belediye işçileri kısmi kazanım sağladı

NARLIDERE Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplusözleşme imzalandı. 214 işçiyi ilgilendiren sözleşme, ortalama yüzde 25 zamla sonuçlandı.Narlıdere Belediyesi ile Belediye-İş 2 No’lu şube arasında 3 Şubat tarihinde başlayan toplusözleşme görüşmeleri, alınan grev kararının uygulanmasına iki gün kala, y&

Belediye işçileri kısmi kazanım sağladı
Paylaş

NARLIDERE Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplusözleşme imzalandı. 214 işçiyi ilgilendiren sözleşme, ortalama yüzde 25 zamla sonuçlandı.

Narlıdere Belediyesi ile Belediye-İş 2 No’lu şube arasında 3 Şubat tarihinde başlayan toplusözleşme görüşmeleri, alınan grev kararının uygulanmasına iki gün kala, yüzde 32 ile yüzde 12 arasında değişen, ortalama yüzde 25 zam ile noktalandı.  Belediyede yevmiye ücretlerinin farklılığı üzerinden 3 grup bulunuyor. Bu sebeple işçiler arasında ücret adaleti isteyen sendika, toplusözleşme masasına da, “İzmir’de adalet istediğimiz gibi, belediye çalışanları arasında da ücret adaleti istiyoruz” diyerek oturdu.
Sözleşme ile 3 grup ancak 2’ye inebildi. Ara gruplarda çalışan işçilerin ücretlerinde ise istenildiği kadar zam olmadı.

İşçilerin, sendika temsilcilerinin ve belediye başkanı Abdül Batur’un katıldığı sözleşme törenine, CHP İzmir milletvekilleri de katıldı. Genel anlamda başarılı bir sözleşme olduğunu ifade eden işyeri temsilcileri, orta grupta yer alan arkadaşları açısından yeterli zam alınamadığını söyledi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

4-C’lilerin fazla çalışmaları görülmedi

SONRAKİ HABER

Taşeron işçi sorun, taşeronluk vazgeçilmez!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...