Pandomim sanatçısına önce gürültü cezası ardından haciz

İzmir'de 82 lira para cezası alan pandomim sanatçısı İlker Kılıçer, tepki için cezasını ödemeyince hakkında haciz işlemi başlatıldı.

31 Ekim 2017 11:26
Paylaş

İzmir'de, sokakta yaptığı pandomim (sözsüz oyun) gösterileriyle tanınan ve şimdilerde yurt dışındaki festivallere davet edilen İlker Kılıçer, 5 yıl önceki gösterisi sırasında 82 TL para cezası aldı. Sokak oyununda sessiz olmasına rağmen zabıtadan aldığı gürültü cezasını tepki için ödemeyen Kılıçer, bir şok daha yaşadı. Karşıyaka Belediyesi, cezayı ödemediği gerekçesiyle sanatçı hakkında haciz takibi başlattı.

 

CHP’li Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak zamanında yazılan cezayı ödemediği gerekçesiyle Mali Hizmetler Müdürlüğü, Kılıçer hakkında haciz işlemi başlattı. Ceza tutarının tahsili için sanatçının evindeki eşyanın haciz edileceği duyuruldu.

 

‘SANAT, NE ZAMANDAN BERİ SOKAKLARI KİRLETMEYE BAŞLADI?’

 

“Sokakta sanat yapmak suç mu?” diye soran Kılıçer, yaşadıklarını şöyle anlattı:


"Beş yıl önce ‘çevreyi sanatla kirlettiğim’ için ceza alan ilk pandomimci ben oldum, sanırım. Zabıta, bana ‘yüksek sesle çevreyi rahatsız etmek’ten bu cezayı kesti. Sanat, ne zamandan beri sokakları kirletmeye başladı? Sokakların, kaldırımların ve betonun soğukluğunun ancak sanatla ısınacağını inanıyorum. Mücadelem, bunun için. Ben de sanatım için bu cezayı ödemedim. Belediye hem bana ceza yazıyor hem de gösterilerine çağırıyor. Para mı veriyorlar, ceza mı yazıyorlar; belli değil. Kabahatler Kanunu kapsamında sokakta seyyar satıcı neyse biz de oyuz, onlar için. Aynı muameleyi görüyoruz. Çevre kirliliği, yer işgali ve gürültü cezaları veriliyor. Sanat, benim kimliğim olduğu için ben de bu cezayı ödemedim; çünkü o zaman suçu kabul etmiş olurdum. Sanatıma ihanet etmiş olurdum. Ben, suçu kabul etmiyorum.”

 

CEZAYI BAŞKAN ÖDEYECEK

 

Karşıyaka Belediye Başkanı CHP’li Hüseyin Mutlu Akpınar, pandomim sanatçısına kesilen cezayı kendisinin ödeyeceğini söyledi. Başkan Akpınar, "Borcun, sanatçı kardeşimize ait olduğunu öğrendiğim anda icra takibini durdurdum. Arkadaşımıza destek olmak ve hatayı düzeltmek adına borcu ben ödeyeceğim" dedi. (İzmir/DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Muayeneden dönen tutukluları tekme tokat dövdüler

SONRAKİ HABER

Cezaevlerinde ücretsiz ped verilmesi için Mecliste olacaklar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...