31 Ekim 2017 10:40

CHP'li vekillerden Ahmet Edip Uğur açıklaması

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un istifası sırasında yaptığı açıklamaların yankıları devam ediyor.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem ve Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, tehdit edilerek istifası istenen eski Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Edip Uğur'a ilişkin açıklama yaptı. Eren Erdem, Uğur için suç duyurusunda bulunurken, Mehmet Tüm, Uğur'un kendisini tehdit edenleri açıklamak zorunda olduğunu belirtti.

ERDEM'DEN SUÇ DUYURUSU

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Balıkesir Belediyes Başkanı Ahmet Edip Uğur'un istifa ederken “aileme varan tehditler” sözlerine ilişkin suç duyurusunda bulundu. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Erdem, suç duyurusunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 18 Ekim günü Polonya'dan Türkiye'ye dönüşünde “Balıkesir'e istifasını verme talebimiz iletildi” belediye başkanlarının direnmesi ihtimali sorulduğunda “neticesi ağır olur” ifadelerine dikkat çekti. Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un 30 Ekim günü partiden ve belediye başkanlığından istifasını açıklarken “Yolsuzluğunuz yok, FETÖ bağlantınız yok fakat ailenize, evinize kadar ulaşan baskılar, tehdide varan müdahaleler var” dediğini aktaran Erdem, “Bütün kamuoyunun önünde aleni bir şekilde seçimle geldiği görevini bırakması için kendisine ve ailesine cebir ve tehdit uygulandığını söylemiştir. Bu haliyle kendisine karşı yapılan bu eylem TCK 114'de düzenlenen Siyasi Hakların Kullanılmasının Engellenmesi suçunu teşkil etmektedir” dedi.

TÜM: UĞUR KENDİSİNİ TEHDİT EDENLERİ AÇIKLAMAK ZORUNDA

CHP Balıkesir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’un istifası sırasında yaptığı açıklamayı değerlendirdi. Tüm, Uğur’un kendisini tehdit edenleri kamuoyuna açıklamak zorunda olduğunu söyleyerek, savcıları da göreve çağırdı.

CHP Balıkesir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm, Uğur’un istifasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Tüm, Uğur’un istifa ederken yaptığı açıklamaların herkesin bildiği acı gerçekleri ortaya çıkarmaya devam ettiğini kaydetti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun iktidara yönelik “kabile devleti” açıklamalarını hatırlatan Tüm, “Ama biz mafya devleti gibi hareket ettiğini de öğrenmiş olduk. Devrik Başkan Edip Uğur’un istifa ederken sarf ettiği sözler, Saray’ın ülkeyi tehdit ve şantajla yönettiğinin en açık ispatıdır. Bu tek adam düzeninde, parti için yıllarca çalışsanız dahi bir gün tehdit ve şantajla partiden uzaklaştırılabilirsiniz” dedi. Uğur’un bundan sonra yapacağı şeyin kendisine oy veren halka karşı sorumluluk gereği, şahsını tehdit edenleri ve ailesine baskı yapanları açıklamak olduğunu belirten Tüm, Uğur’un sözlerinin açık bir suç duyurusu olduğunu vurguladı. Tüm, bir büyükşehir belediye başkanının tehdit edilmesine karşı savcıları da göreve çağırdı. 

‘SUÇLARI VARSA ÖRTEMEZSİNİZ, YOKSA KEYFİ EL ÇEKTİREMEZSİNİZ’

16 nisan referandumunda bugünleri öngörerek “Tek adam rejimine hayır” dediklerini söyleyen Tüm, gelinen noktanın kendilerini haklı çıkardığını belirtti. “Seçimle gelen seçimle gitmeli” diye düşünen belediye başkanlarından kendilerine oy veren seçmen iradesine sahip çıkmalarını beklediklerini söyleyen Tüm, demokrasi ve adalet çağrısı yaptı. Tüm, “Eğer başkanların bir suçu varsa bunu istifayla örtemezsiniz. Bir suçu yoksa da görevden keyfinize göre el çektiremezsiniz. Seçimle gelenin akıbetini onu oraya seçimle getiren halk vermelidir. Saray yönetimi, şimdilik halın iradesine ipotek koyduğunu düşünse de AKP'ye notunu o yok saydığı irade er geç verecektir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kürkçü: Silahlanmaya değil, adalete ihtiyaç var

SONRAKİ HABER

Tarsus'taki gizemli kazıda CHP’li Atıcı'ya 5. kez engel

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...