31 Ekim 2017 09:13

Meral Danış Beştaş'ın duruşması yine ertelendi

HDP'li Meral Danış Beştaş'ın Adana'da yargılandığı davanın duruşması, Beştaş'ın mahkemeye yazılı savunmasını sunması için 9 Ocak'a ertelendi.

Paylaş

“Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Devletini Alenen Aşağılama" suçlaması ile Adana 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, duruşmaya katılmazken önceden verdiği ifadesinde dokunulmazlıkların kaldırılması sürecinin Cumhurbaşkanı'nın başlatmış olduğu hükümetin desteklendiği bir siyasi kampanya olduğunu belirterek Milletvekili olarak yargılanmalarının hukuksuz olduğunu ifade etti.
 
Yaptığı bir konuşmadan dolayı yargılanan Beştaş, Ankara 28’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde vermiş olduğu ifadesinde söz konusu konuşmanın çok daha fazlasının Meclis Genel Kurulu'nda yaptığını bu konuşmaların kürsü dokunulmazlığı kapsamında olduğunu söyledi.  İfadesinde bu yargılamanın 20 Mayıs 2016 tarihinde Anayasanın 83’üncü maddesi bir defa mahsus askıya alınması sebebiyle yapıldığını söyleyen Beştaş, “Anayasa 83/2 maddesinin askıya ve bizim yargılanmamız anayasaya Avrupa İnsan Hakları ve İçtihatlarına aykırıdır. Türkiye tarihinde bir ilktir. Geçmişe yürürlük olarak dokunulmazlığın kaldırılması bir ilktir. Dokunulmazlıkların kaldırılması süreci Cumhurbaşkanı'nın başlatmış olduğu hükümetin desteklendiği bir siyasi kampanyadır. Bu yargılamanın Anayasaya aykırı olması nedeniyle yazılı savunmada açıklayacağım üzere durdurulmasını talep ediyorum” dedi.

 

'İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMELİ'

 

Beştaş’ın avukatı Yasemin Dora Şeker, Beştaş’ın Adana'da 3 farklı mahkemede yargılandığını ve bu dosyaların birleştirilmesini talep etti. Davaya konu olan konuşmanın ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Şeker, yapılan konuşmanın kürsü dokunulmazlığı kapsamında yapılan konuşmalarla aynı mahiyette olduğunu ve beraat etmesi gerektiğini belirtti. Duruşma Beştaş’ın yazılı savunması için ek süre vererek duruşmayı 9 Ocak tarihine erteledi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bahçeli'den İyi Parti yorumu: Sonu siyasi mezarlık

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu’dan ‘faşist diktatörlük’ yinelemesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa