31 Ekim 2017 07:45

Üstün Akmen, sanat dolu bir geceyle anıldı

Eleştirmen ve Yazar Üstün Akmen, ölümünün ikinci yılında Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen programla anıldı.

Paylaş

Evrensel yazarlarından, eleştirmen ve yazar Üstün Akmen ölümünün ikinci yılında Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği “Ustalara Saygı” programında anıldı. Geceye katılan yazar, şair, gazeteci ve eleştirmenler Akmen’in sanatçı kişiliği, eleştirmenliği ve aydın sorumluluğu üzerine konuşmalar yaptılar.

Müzisyen Adil Akbaşoğulu, Üstün Akmen ile anılarını anlattı ve nostaljik şarkılar söyledi. Şarkıcı ve oyuncu Recep Aktuğ da kendi bestelerini dinleyiciler için seslendirdi. 

Ataol Behramoğlu, Orhan Alkaya günün anlam ve önemine uygun şiirler okudular. Oyuncu Selçuk Yöntem, Haydar Ergülen’den bir şiir okuyarak geceyi renklendirdi. 

Anma gecesinin finalinde Genco Erkal, Tülay Günal, piyanist Yiğit Özatalay ve çellist Deniz Doğangün’ün  müzikleri eşliğinde Nazım Hikmet’in şiirlerinden canlı performans sundular.

İki saat yoğun bir etkinlikle gerçekleştirilen geceye, oyuncu Zihni Göktay, Ataol Behramoğlu,Tamer Levent, Orhan Alkaya, Atila Dorsay, oyun yazarı Tuncer Cücenoğlu, Ragıp Ertuğrul, Metin Boran  ve Akmen’in sanatçı dostları ve arkadaşları katıldı.

ÜSTÜN AKMEN KİMDİR?

Üstün Akmen
Üstün Akmen

Üstün Akmen, 1943 yılında İstanbul'da doğdu.1960'lı yıllarda Atilla Berkan, Şerif Yüzbaşıoğlu ve Ergun Özer orkestralarında profesyonel şarkıcılık yaptı, ağırlığı İtalyan müziğinden oluşan repertuvarıyla ve TRT İstanbul Radyosu'ndaki haftalık emisyon ile İTÜ'nün canlı yayımlanan TV programlarıyla ün yaptı 1960'lı yıllarda Atilla Berkan, Şerif Yüzbaşıoğlu ve Ergun Özer orkestralarında profesyonel şarkıcılık yaptı, ağırlığı İtalyan müziğinden oluşan repertuvarıyla ve TRT İstanbul Radyosu'ndaki haftalık emisyon ile İTÜ'nün canlı yayımlanan TV programlarıyla ün yaptı. 1997’de Cumhuriyet Gazetesi Genel Müdürlüğünü ve Cumhuriyet Kitap Kulübü'nün Başkanlığını, bu arada da "Cumhuriyet Kitapları"nın Genel Yayın Yönetmenliğini üstlendi. 2001 yılında Cumhuriyet Gazetesi'nden ayrıldı, bir yılı aşkın bir süre İstanbul Şehir Tiyatroları'nda Medya ve İzleyici Koordinatörü, Genel Yayınlar Yönetmeni olarak çalışma yaşamını sürdürdü. Üstün Akmen'in tiyatro eleştirileri ölümüne dek Evrensel gazetesindeki "Gözlemevi" köşesinde, "TEB Oyun" dergisinde ve çeşitli internet sitelerinde, müzik yazıları ise Andante dergisinde düzenli olarak yer aldı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kluh işçilerinin eylemleri sürüyor: Gerekirse şalter inecek!

SONRAKİ HABER

Kaz Dağı yeni bir felaketin eşiğinde uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...