Kluh işçilerinin eylemleri sürüyor: Gerekirse şalter inecek!

Şişecam’ın taşeron firması olan Kluh Destek işçilerinin, kendilerine sorulmadan imzalanan 3 yıllık sözleşmeye karşı eylemleri sürüyor.

31 Ekim 2017 07:33
Paylaş

 

İstanbul Tuzla’da kurulu Şişecam’ın taşeron firması Kluh Destek’te, işçilere sormadan 3 yıllık sözleşme imzalayan Çimse-İş’e ve işverene tepkiler sürüyor.

 

İşverenin tepkileri yatıştırmak için Baştemsilciyi zorunlu izne çıkarması üzerine işçiler molalarda ve giriş çıkışlarda alkışlı protestolar yapıyor.

 

Sözleşmenin yenilenmesini ve ücretlerin iyileştirilmesini isteyen işçiler, “Biz bitti demeden bitmez” diyerek eylemlerini her gün arttırarak sürdüreceklerini ve hakları olanı almak için ne gerekiyorsa yapacaklarını söylediler. İşçiler Tekirdağ'ın Saray ilçesinde bulunan 350 işçiye de birlikte hareket etme çağrısı yaptı.

 

'GEREKİRSE ŞALTERİ İNDİRECEĞİZ!'

 

Molalarda ve vardiya değişimlerinde alkışlarla, ıslıklarla ve sloganlarla protestolarını sürdüren işçiler, eylemlerini gerekirse iş yavaşlatma hatta üretimi durdurmaya kadar götüreceklerini söylüyor. İşverenin sabırlarını zorladığını belirten işçiler "Biz sadece hakkımız olanı istiyoruz. Yıllardır çalışıyoruz ama ücretler asgari ücret seviyesinde, bu böyle gitmez" diyor.

Saray fabrikasında da eylemlerin başlayacağını belirten işçiler "Taleplerimiz çok net: Sözleşmedeki ücretlerle ilgili bölümün yeniden ele alınması, en fazla 2 yıllık olması ve bizden onay alınmadan imzalanmaması" dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

{{336496}}

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Evinden geçen kanalizasyona karşı hukuk mücadelesi başlattı

SONRAKİ HABER

Üstün Akmen, sanat dolu bir geceyle anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa