02 Ağustos 2012 09:41

Akit, Alevileri hedef göstermeye devam ediyor

Yeni Akit gazetesi dünkü haberinde, Malatya/Doğanşehir’e bağlı Sürgü beldesindeki Alevilere yönelik saldırıların sorumlusu olarak Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Kemal Bülbül’ü gösterdi.Haberine “Malatya’nın Aziz Nesin’i” başlığı atan Yeni Akit,

Akit, Alevileri hedef göstermeye devam ediyor
Paylaş

Haberine “Malatya’nın Aziz Nesin’i” başlığı atan Yeni Akit, Kemal Bülbül’ün saldırganlara yönelik tepkisinin olayların çıkmasına neden olduğunu savundu.

Yeni Akit, Bülbül’ü hedef gösteren haberinin hemen ardından Malatya’daki saldırıları başlatan Davulcu Mustafa Evşi’nin mağdur olduğunu yazdı. Evşi’nin ‘Dövüldüm, darp edildim, raporum var’ sözlerini ise başlığına taşındı.

SÜRGÜ’DE YAŞANANLAR YENİ KONSEPTİN PRATİĞİ

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Başkanı, Kemal Bülbül’ün Yeni Akit tarafından hedef gösterilmesinin hemen ardından yazılı açıklama yaptı. Yeni Akit’in kendine durumdan vazife çıkardığını belirten Bülbül, Yeni Akit gazetesinin sistematik bir şekilde, memlekette başka konu kalmamışçasına, varını yoğunu katliam sanıklarını aklamaya, katledilen Alevileri ve dostlarını suçlu göstermeye çalıştığını söyledi. Bülbül, tüm bu yaşananların Alevilere yönelik devletin yeni bir konsept uygulanmaya başladığının pratiği olduğunu vurguladı. Yeni konseptin kurum yöneticilerine ve Alevilere hedef göstermekte sakınca görmeyecek kadar pervasız ve insanlıktan yoksun olduğunu söyleyen Bülbül, “Bu vesile ile bir kez daha hatırlatırız ki gerici katillerin savunucularının tarihi yeni baştan yazma hedefleri beyhude bir çabadır ve gerçeklerle zerre kadar ilişkisinin olması ihtimali yoktur” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Davulcu tutuklandı ama tokmak başka ellerde!

SONRAKİ HABER

Muammer Yaşar: O mesajlar bana ait değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...