02 Ağustos 2012 08:50

11 yaşındaki M.A.'nın beyin ölümü gerçekleşti

Adana'da polisin attığı gaz bombasının kafasına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan 11 yaşındaki M.A.'nın beyin ölümünün gerçekleştiği belirtildi. M.A.'nın dayısı İbrahim Yurtsever, doktorların kendilerine "tıbben yapacak bir şey kalmadı" dediğini kaydetti.PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde süren ağır

11 yaşındaki M.A.'nın beyin ölümü gerçekleşti
Paylaş


PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde süren ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek için 29 Temmuz Pazar akşamı Adana merkez Yüreğir İlçesi'nde bir araya gelen bir grup gence polisin müdahalesi sırasında gaz bombasının kafasına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan 11 yaşındaki M.A.'nın beyin ölümünün gerçekleştiği belirtildi. Adana Devlet Hastanesi'nde ameliyat olan ve ardından Beyin Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi'ne kaldırılan M.A.'nın 4 gündür tedavisine burada devam ediliyordu. M.A.'nın halen solunum cihazına bağlı olduğu belirtildi. M.A.'nın yakınları ise hastane bahçesinde bekliyor.

Hastane bahçesinde M.A.'nın durumuyla ilgili bilgi veren M.A.'nın dayısı İbrahim Yurtsever, her gün sabah cam pencereden 5 dakika kendisine baktıklarını belirterek, kendilerinin bugün doktorla görüştüklerini ve doktorun kendilerine, 'tıbben yapacak birşey kalmadı ve M.A.'nın beyin ölümü gerçekleşmiştir. Solunum cihazına bağlı şu an' denildiğini söyledi. Yurtsever, "Allah'tan umut kesilmez. İnşallah iyileşir. Babası hastane raporlarının bir kopyasını alarak Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ne gitti bugün. Farklı bir tedavi yapılabilir mi diye? Biz de oradaki doktorlardan gelecek haberi büyük bir umutla bekliyoruz" dedi. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Anadolu aşığı Mellart hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Davulcu tutuklandı ama tokmak başka ellerde!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...