30 Ekim 2017 19:42

Trump'ın eski kampanya danışmanına vergi kaçırma suçlaması

Trump'ın eski seçim kampanyası müdürü Paul Manafort ile eski iş ortağı Rick Gates, Rusya soruşturması kapsamında FBI'ya teslim oldu.

Paylaş

BBC Türkçe'nin habserine göre, ABD Başkanı Başkan Donald Trump'ın eski seçim kampanyası müdürü Paul Manafort'a Ukrayna'daki faaliyetleri kapsamında ABD'de vergi kaçırma suçlaması yöneltildi.

Manafort ve iş ortaklarından biri olan Rick Gates'e yöneltilen 12 farklı suçlama arasında kara para aklamak için komplo kurmak da var.

Bunlar, Rusya'nın ABD'deki seçim kampanyasına müdahalesi iddialarına yönelik soruşturmada yöneltilen ilk ithamlar oldu.

Manafort ve avukatı Washington'daki FBI merkezine gitmişti.

Bu arada, Trump'ın bir başka danışmanının da Rusya'yla bağlantıları konusunda yalan söylediğini itiraf ettiği ortaya çıktı.

George Papadopolous, adı açıklanmayan ve Ruslar'ın Trump'ın seçimlerdeki rakibi Hillary Clinton'ın "kirli çamaşırlarına sahip olduğunu" söyleyen ülke dışından bir akademisyenle görüşmeleri konusunda FBI ajanlarına yalan söyleme suçlamasını kabul ettiği belirtildi.

Manafort ve Gates'e getirilen suçlamalar, Trump'ın kampanyasıyla ilgili değil. Suçlamalar ikilinin Ukrayna'daki iş anlaşmalarından aldıkları paraları saklamaya çalışmaları konusunda.

Eski FBI Başkanı Robert Mueller, özel savcı olarak Rusya ve Trump'ın seçim kampanyası arasındaki ilişkileri inceliyor.

Kremlin yönetimi de, Trump cephesi de iddiaları reddediyor.

Özel Savcı Mueller ve ekibi, soruşturma kapsamında eski ve hala görevde olan Beyaz Saray yetkilileriyle kapsamlı görüşmeler yaptı.

TRUMP'A GÖRE SORUŞTURMA 'CADI AVI'

68 yaşındaki Manafort, 1976'daki Gerald Ford kampanyasından bu yana, bazı Cumhuriyetçi Partili başkan adaylarının seçim kampanyalarında göre yaptı.

Paul Manafort, Ukrayna'daki bazı Rus yanlısı gruplarla ilişkileri olduğu suçlamasının ardından Trump Kampanyası'nın müdürlüğünden istifa etmişti.

İddiaları reddeden Manafort, Trump'ın rakibi Hillary Clinton'a zarar verecek bilgiler vaat eden bir Rus avukatla buluşmada da hazır bulunmuştu.

Amerikan istihbarat örgütleri, Rus hükümetinin Trump'ın seçimi kazanmasına yardımcı olmaya çalıştığı sonucuna zaten varmıştı.

Ancak Başkan Trump, Rusya'yla işbirliği iddialarını kesin bir dille redderken, soruşturmayı "cadı avı" diye tanımladı. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Enes Ünal Levante'ye kiralandı

SONRAKİ HABER

Berivan’ı başından vurarak öldüren şahıs tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa