30 Ekim 2017 17:27

Real AVM işçileri Kocaeli Valisi ile görüştü 

Real AVM işçileri Kocaeli'de Vali Hüseyin Aksoy ile görüşerek taleplerini paylaştı. 

Paylaş

Alman Metro grubu şirketinin alt grubu olan Real Hipermarketler zinciri, 2017 yılının Ocak ayının başında ekonomik nedenler ileri sürülerek atanan kayyımdan sonra iflas ettiğini açıklamıştı. İflasın ardından kapı önüne konan Real AVM işçileri, kıdem tazminatlarını ve maaşlarını alamadıkları için çeşitli eylem ve basın toplantıları düzenlemişti.

'1200 İŞÇİNİN HAKKI ÖDENSİN'

Real AVM işçileri son olarak, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ile görüştü. İhbar ve kıdem tazminatları ile son ay maaşlarının ödenmesi konusunda validen destek istedi. Beğendik A.Ş yetkilileriyle görüşme konusunda başta Vali Aksoy olmak üzere, siyasilerden destek istediklerini görüşmede belirten işçiler, "Yıllardır hak ettiğimiz çalışmaların ve emeklerimizin karşılığını alamadık. Validen Beğendik yetkilileri ile görüşüp başta ilimizdeki 250 Real işçisinin ve diğer şubelerdeki 1200 emek everen arkadaşlarımızın haklarının ödenmesini istedik" ifadelerini kullandı. 

Vali Aksoy’un işçilere yargı yolunu işaret ettiği öğrenilirken, işçiler yargı yolunu bir ilerlemenin olmadığını belirtti. Vali Aksoy’a bir dosya da sunan işçiler, "Yargı yolunu zaten sürdürüyoruz ama henüz bir ilerleme kaydedilmedi. Yöneticilerin şirketin içini boşalttığını Vali Aksoy’a söyledik. Valiye dosyamızı teslim ederek ondan konuyu araştırmasını ve bize destek vermesini istedik. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Evrim yoksa bilim de yok’ çağrısı

SONRAKİ HABER

Bülent Arınç’tan Melih Gökçek yorumu: Sabrettim ve kazandım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...