30 Ekim 2017 13:49
Son Güncellenme Tarihi: 30 Ekim 2017 15:48

Kavurmacı 'AKP’ye oy verdim' diye tahliye istedi, reddedildi

TUSKON davasında Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı, 'AKP’ye oy verdim' diye tahliye istedi, mahkeme 10 kişiyi tahliye etti.

Paylaş

TUSKON'a yönelik 'FETÖ' davasında davasında tutuklu yargılanan Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı, altıncı duruşmada savunma yaptı. Hakimin sadece 5 dakika söz verdiği Kavurmacı “seçimlerde AKP'yi desteklediğini söyleyerek tahliye istedi.

'FETÖ’ soruşturması kapsamında kapatılan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ile üye şirketlerine yönelik 31'i tutuklu 86 sanık hakkında açılan davanın altıncı duruşması görüldü. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesinin karşısında bulunan duruşma salonunda görülen duruşmaya 25 tutuklu sanık ile 18 tutuksuz sanık katıldı. Davanın 6. duruşmasında tutuklu sanıkların tahliye talepleri alındı.

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'ya hakim sadece 5 dakika verdi. Kavurmacı ifadesinde "Sayın Cumhurbaşkanımızın 14 Haziran 2014’te yaptığı açıklamadan sonra Fatih Kolejinde okuyan çocuklarımı okuldan aldım, başka bir okula kaydettim. FETÖ’yle iş birliği olan kimseyle iletişimim yoktur. 1 dolarım yoktur. ByLock kullanmadım. Örgütün  okullarında ve yurtlarında kalmadım. Zaman gazetesine aboneliğim yoktur. 2014 yerel  seçimlerinde AK Parti’yi destekledim” dedi ve tahliye istedi.

KAVURMACI VE GÜLLÜ'NÜN TAHLİYE TALEPLERİ REDDEDİLDİ

Mahkeme heyeti, 10 sanığın tahliyesine karar verirken Ömer Faruk Kavurmacı ile Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 21 sanığın tahliye talebini reddetti.  

Mahkeme heyeti, mevcut delil durumu, savunmalarının alınmış olması, bu aşamada adli kontrolün yeterli olacağını belirterek tutuklu sanıklardan Nalan Erpolat, Özlem Rukiye Üçüncü, Yüksel Nalbant, Ruhi Gürer, Semih Sadır, Emrullah Emre Topal, Rüstem Karaoğlan ve Harun Akca tahliyesine karar verdi. Mahkeme heyeti, sanıklar Nihat Kurt ve Cahit Durmaz'ın yaşları ve sağlık durumlarını da gözönünde bulundurarak  tahliyelerine hükmetti. Heyet 10 sanık hakkında yurtdışına çıkışını yasaklayarak her Cuma adreslerine en yakın karakola giderek imza atmalarını da karara bağladı. Mahkeme heyeti, ayrıca tahliye edilen bu 10 sanığı mal varlığı değerleri üzerindeki tedbirlerin de kaldırılmasına karar verdi. Davada tutuklu sanık sayısı 21'e düştü. Duruşma 4 Aralık'a tarihine ertelendi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Gültan Kışanak ve Fırat Anlı davaları kayyıma kılıf’

SONRAKİ HABER

CHP'li Bülent Tezcan, Erdoğan'a 'Faşist diktatör' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...