06 Ağustos 2012 08:43

Cazın çınarları İstanbul’a geliyor

Türkiye'nin caz festivalleri arasında iyi bir yere sahip olan Akbank Caz Festivali bu yıl 22. yaşını dolduracak. 3 Ekimde başlayacak olan festival üç hafta boyunca dolu dolu geçecek bir programla şehri cazın renkleriyle boyayacak. 22. Akbank Caz Festivali, ünlü caz sanatçılarının konserlerinin yanı sıra genç müzisyenlere de p

Cazın çınarları İstanbul’a geliyor
Paylaş

AVRUPANIN USTA CAZCILARI BİR ARAYA GELECEK Avrupa cazının ustaları 22. Akbank Caz Festivali’nde çok özel bir konser için bir araya geliyor. The ACT Jubilee Night, adını verdikleri bu konser, 6 Ekim Cumartesi günü İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında caz ziyafeti yaşatacak. İsveç’in caz dünyasına en önemli katkılarından biri olan Trombon Virtüözü ve Vokalist Nils Landgren, postmodern cazın yenilikçi isimlerinden ECHO Jazz Ödülü sahibi Alman Piyanist Michael Wollny, İskandinav müzik sahnesinin en saygın gitaristlerinden biri olan Johan Norberg, enstrümanı kontrbasın sınırlarını yeniden çizen İsveçli Lars Danielsson, göz kamaştırıcı bir diskografiye sahip Alman Baterist Wolfgang Haffner, ipeksi ses rengi ve kusursuz yorumu ile dinleyicileri büyüleyen Danimarka’nın Caz Divası Cæcilie Norby, bariton saksafonun  Fransa’dan çıkmış en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilen Céline Bonacina ve lirizm yüklü sololarıyla dinleyenleri kendine hayran bırakan Finlandiyalı Trompetçi Verneri Pohjola  konser gecesi sahnede olacak.  

ELENİ KARAİNDROU İLE THEO ANGELOPOULOS FİLMLERİNE YOLCULUK Festivalin bir diğer konuğu ise Yunan Piyanist ve Besteci Eleni Karaindrou. Günümüzün en önemli film ve tiyatro müziği bestecilerinden biri olan Karaindrou, “Sonsuzluk ve Bir Gün”, “Ağlayan Çayır”gibi Theo Angelopoulos filmleri için bestelediği müzikleriyle önemli bir yere sahip. Karaindrou, festival kapsamında Theo Angelopoulos’ un anısına 7 Ekim Pazar günü Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında konser verecek.  

 

İBRAHİM MAALOUF TROMPETTE DOĞU İLE BATIYI BULUŞTURUYOR Caz trompete yepyeni bir boyut kazandıran İbrahim Maalouf, Kuzey ülkelerine has lirizm duygusunu doğuya özgü renklerle bir araya getiren sanatçının müziği cazdan rock müziğine, Arap ezgilerinden usta işi doğaçlamalara kadar onlarca farklı rengi barındırıyor. Nassim Maalouf, Amin Maalouf gibi birçok değerli sanatçının yetiştiği bir aileden gelen Lübnanlı Trompet Ustası İbrahim Maalouf  9 Ekim Salı günü Garajİstanbul’da sahne alacak.  

CAZIN ÇINARLARI ANTHONY BRAXTON, DİAMOND CURTAİN WALL QUARTET Amerikan caz sahnesinin efsane isimlerinden biri olan Müzisyen, Besteci, Filozof ve Eğitmen Anthony Braxton, 17 yıl aradan sonra yeniden Festivalde. Daha 1970’lerde 400’ün üzerinde besteye ve 70’i kendi gruplarıyla olmak üzere, 120’nin üstünde albüme imza atan cazın çınarı Anthony Braxton, bu kez Diamond Curtain Wall Quartet ile Festival kapsamında sahne alacak. Braxton ve Quartet 17 Ekim Çarşamba günü The Seed’de olacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Muhteşem Mûza’ Liszt yorumlarıyla etkiledi

SONRAKİ HABER

Altın Koza, Türk filmlerini dünyaya açıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa