30 Ekim 2017 12:58

Rize İMO: Sel ve heyelanların nedeni alınmayan önlemler

Rize İnşaat Mühendisleri Odası, Rize'de her yağan şiddetli yağmurdan sonra meydana gelen sel ve heyelanlarla ilgili araştırma yaptı.

Paylaş

Rize'de her yağan şiddetli yağmurdan sonra meydana gelen sel ve heyelanlarla ilgili Rize İnşaat Mühendisleri Odası saha araştırması yaptı, rapor hazırladı. Raporda hiçbir mühendislik tedbir ve jeolojik önlem alınmadan açılan yollar ile kontrolsüz inşa edilen evlerin tehlike saçmaya devam ettiği belirtildi. Raporda, sel ve heyelanların en büyük nedeninin kontrolsüz açılan yol ve yapılan ev inşaatları olduğu vurgulandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Rize İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Yazıcı, hiçbir mühendislik tedbir ve jeolojik önlem alınmadan açılan yollar ile kontrolsüz inşa edilen evlerin kanalizasyon ve su giderlerinin toprak yapısındaki bütünlüğü koparttığını ifade etti.

“Yaşanan heyelanlarda hem arazi, hem mal mülk, hem de can kaybına uğruyoruz.” diyen Küçük “Derelerin araştırılması gerekiyor. Vatandaş ve devlet el birliği ile kontrolsüz yol ve evlere karşı durmalıyız. Kontrolsüz yapılaşmaya dur demeliyiz. Kontrolsüz yollara engel olmak, yapılmışsa bunlara bir kanalizasyon sistemine bağlamak gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

SON 1 AYDA 2 KEZ SEL YAŞANDI: 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Rize’de son bir ayda yaşanan 2 ayrı sel ve heyelan afetinde 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişide yaralı kurtarıldı. Hasara da yol açan sel ve heyelanlarda 10 ev yıkıldı,  100’e yakın ev boşaltıldı. Kara yolu ve köy yolu ağları ile elektrik ve telefon nakil hatlarının da zarar gördüğü sel ve heyelanlarda 73 milyon lira hasar meydana geldi. (Rize/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Madra Dağı'nda siyanürlü altın araması için yeni başvuru

SONRAKİ HABER

Kürdistan TV kameramanı öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa