30 Ekim 2017 12:24

'Kadınların hakları ortadan kaldırılmak isteniyor’

Ankara Batıkent Kardelen Mahallesi’nde kadınlar son dönemde kadınlara yönelik artan saldırılara ilişkin bir araya geldi.

Paylaş

Müftülere nikah yetkisi veren tasarının Mecliste kabul edilmesine tepkiler sürerken Ankara Batıkent Kardelen Mahallesi’nde bir araya gelen kadınlar haklarına dönük son dönemde artan saldırıları konuştu. Son yaptıkları toplantıda saldırılara karşı imza toplamayı kararlaştıran kadınlar, imza kampanyası sürecindeki çalışmalarını değerlendirdi.

Toplantıya Ankara Kadın Platformu Üyesi Yurdagül Çabat da katılırken, Çabat müftülük yasasının  ardından boşanmada ara buluculuk tartışmasının başladığını ve kadınların haklarının tamamen ortadan kaldırılmak istendiğini söyledi. “Henüz bitmiş bir şey yok” diyen Çabat, kadınların geçmişte bir çok kadın düşmanı saldırıyı püskürttüğünü ve bunun için kadınların birlikte mücadele etmesi gerektiğini söyledi. Toplantıda söz alan kadınlar da müftülük yasasının sadece kadınları ilgilendirmediğini, toplumun büyük bir bölümünün bu uygulamadan etkileneceğini söyledi. Kadınlar, saldırılara karşı mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladılar. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şırnak'ta ölen madencilerden 4’ü sigortasızmış

SONRAKİ HABER

CHP'li Ağbaba: Tutuklu ve hükümlü sayısı yüzde 300 arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...