30 Ekim 2017 11:29

Vedat Günyol ödüllerine son başvuru tarihi 30 Kasım

Vedat Günyol Deneme Ödülü’ne adaylık başvuruları 30 Kasım’da sona erecek.

Paylaş

Deneme Ustası ve Yazar Vedat Günyol adına bu sene 2’ncisi düzenlenecek Vedat Günyol Deneme Ödülü’ne adaylık başvuruları 30 Kasım’da sona erecek.

Aday olmak isteyenler, deneme yazarları son iki yıl içinde yayımlanmış basılı kitaplarıyla veya basılmamış ise en az 30 sayfalık spiral bir dosya ile başvurabilecekler. Cemal Süreya’nın deyişiyle “Yazarların Cumhurbaşkanı”, Denemeci, Yayıncı, Öğretmen ve Gazeteci Vedat Günyol’u gelecek kuşaklara tanıtmak ve deneme alanında eser veren yazarları desteklemek üzere düzenlenen ödül, Kartal Belediyesinin öncülüğünde, Türkiye Yazarlar Sendikası, Kırmızı Kedi Yayınevi ve İstanbul Atatürk Lisesi Mezunları Vakfının oluşturduğu grup tarafından veriliyor. Para ödülü ve plaket 4 Mart 2018 Pazar günü yapılacak törenle sahibine teslim edilecek. Ödül değerlendirmesini yapacak olan seçici kurul ise şu isimlerden oluşuyor: Celal Ülgen, Cengiz Bektaş, Gökhan Yüksel, Haluk Hepkon, Rengin Cemiloğlu, Tahir Şilkan ve Uğur Kökden.   

Geçtiğimiz sene; “Anadolu’nun Umudu Aydınlık” isimli yayınlanmamış eseriyle Öner Yağçı ödülün sahibi olmuştu. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Şair Arjen Arî mezarı başında anıldı

SONRAKİ HABER

'Selçuk İnan'dan Samsung'a S8 davası' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...