30 Ekim 2017 09:40

Tekin: 2 bin 341 taşınmazı ‘FETÖ’ye kim peşkeş çekti?

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, son 10 yılda 'FETÖ'ye 2 bin 341 taşınmazın tahsis edilmesinin sorumlularının kim olduğunu sordu.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 10 yılda Gülen Cemaati’ne 2 bin 341 taşınmazın tahsis edilmesinden kimin sorumlu olduğunun belirlenmesi için Meclise araştırma önergesi verdi.

Tekin, içinde hastane, okul, öğrenci yurdu, vakıf, federasyon, konfederasyon, dernek, üniversite, sendika, medya organları ve alışveriş merkezi binalarının da bulunduğu 2 bin 341 taşınmazın, son 10 yılda ‘FETÖ’ye tahsis edildiğini söyledi.

Taşınmazlar arasında deprem toplanma alanları, devlet kuruluşlarının binaları, devlet arazilerinin de bulunduğunun altını çizen Tekin, devletin malını ‘FETÖ’ye tahsis edenlerin bir an önce ortaya çıkarılması gerektiğini kaydetti.

“Paralel Devlet Yapılanması, FETÖ olmadan önce bu taşınmazları bu yapıya kim tahsis etti”  diyen Tekin konu hakkında bir araştırma önergesi verdi.

Tekin, “Deprem toplanma alanlarını, devletin arazilerini, Edirne’den Kars’a her ilde devletin malını FETÖ’ye tahsis edenlerin ortaya çıkarılması için neyi bekliyorlar? Devletin arazilerini FETÖ’ye peşkeş çekenler kim?​” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

10 Ekim’de katledilen Ayşe Deniz’i meslektaşları andı

SONRAKİ HABER

Ekim ayında gazetecilere 12 gözaltı, 4 tutuklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...