30 Ekim 2017 09:28

İstifa eden Melih Gökçek hakkında suç duyurusu

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Erdoğan'ın talimatıyla istifa eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Paylaş

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, istifa eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in "Ankara'ya karşı işlediği suçlar" sebebiyle suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu öncesi Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Gökçek'in 23 buçuk yıllık başkanlığı boyunca uygulanmayan mahkeme kararları hakkında toplam 35 kez suç duyurusunda bulunduklarını aktardı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilgili 600'e yakın davalarının olduğunu kaydeden Candan, şimdi de Gökçek'in Ankara'ya yönelik işlediği suçlar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Ankara'nın sıradan bir kent değil başkent olduğunu belirten Candan, “Gökçek'in en büyük suçu Ankara'nın bütün kaynaklarını kendi hayalleri için harcamasıdır. Ankara’nın ulaşım vb. altyapıları tıkanmışken kendisi yurt dışından ağaç ithal etti” dedi. Candan, Ankara'yı geleceksizleştiren Gökçek'in hesap vermeden gidemeyeceğini söyledi.

NAZLIAKA: GÖKÇEK, AKP ZİHNİYETİNİN BİR ÖRNEĞİ

Açıklamaya katılan Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, Gökçek hakkında kendisinin de dava açtığını belirterek “Gökçek hakkında sayısız dava var ancak kendisiyle ilgili yapılan suç duyurularına takipsizlik kararı verildi. AKP eliyle koruma altına alındı. Ancak şunu bilelim: Gökçek, AKP zihniyetinin bir örneği. Gökçek bir kent suçlusudur, Ankaralıların hakkını gasbetti. Tüm Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan vatandaşların hakkını gasbetti. Ankara'nın başkent olma özelliğini kaybettirdi” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Özgür Gündem ana davası: Kızılkaya ve Sancılı'ya tahliye

SONRAKİ HABER

10 Ekim’de katledilen Ayşe Deniz’i meslektaşları andı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...