02 Ağustos 2012 06:53

Zam sadece elinde silah olana olmamalı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın düşük rütbeli askerlere yüzde 20 oranında zam yapılacağını açıklamasına emekçilerden cevap geldi. DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, “İnsanların hak ettiğini alması için elinde silah olması mı gerekiyor” diye sordu. KESK Genel Başkanı Lami Özgen, hükümetin yapmaya &c

Zam sadece elinde silah olana olmamalı
Paylaş

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) tüm personel ile emeklilerinin maaşları ve yükselme kriterlerini yeniden düzenleyen yasa taslağının ayrıntılarını geçtiğimiz günlerde açıkladı. Yılmaz ayrıca astsubaylar ve uzman erbaşlara yüzde 20’lik bir zam yapacaklarını belirtirken bunun “İyileştirme zammı” olduğunu açıkladı.

İKİ YÜZLÜ POLİTİKA!

Memurlara yüzde 3+3 zam yapılırken askerler için düşünülen yüksek oranlı zammın  “sözleşmeli er” uygulamasını cazip kılmak gibi bir amaç taşıdığı düşünülüyor.

DİSK Genel Başkanı Erol Ekici zamma ilişkin şu yorumu yaptı: İşçi ve emekçilere klasik zamlar yapıyorlar; ancak söz konusu milletvekilleri ve askerler olduğu zaman ise bu yaklaşımı göremiyoruz. Bu ülkenin emeği ile geçinen insanların günlük yaşamını kolaylaştırmaya yönelik bir değişiklik yapılmazken elinde silah olana ise bu yapılıyor. Herkes ekmeği bakkaldan 1 liraya alıyor. İnsanca yaşamak herkesin hakkı. İktidar ise bunu görmezden geliyor. Ayrıcalıklı sınıflar yaratıyor. Onların ihtiyacı varsa bu ülkenin memurunun ve işçisinin de ihtiyacı var. O zaman bunlara geldiği zaman kriz bahanesi yapmayacaksınız. Bu ikiyüzlü politikaları onaylamak mümkün değildir” dedi.

Askerlere yapılmak istenen yüzde 20’lik zammın bir karşılığının bulunduğunu belirten Lami Özgen, Türkiye’de yaşanan savaşa dikkat çekti. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Halkbank özelleştirmesinde düğmeye basıldı

SONRAKİ HABER

Sürgü'deki davulcu tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...