02 Ağustos 2012 06:50

Halkbank özelleştirmesinde düğmeye basıldı

ÖZELLEŞTİRME İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Halkbank’ın özelleştirilmesi ile ilgili danışmanlık ihalesi açtı, ön yeterlilik tarihi 28 Ağustos olarak belirlendi.Mevcut danışmanlık hizmetinde geçerli sürenin dolması nedeniyle daha önce mayıs ayında da bir ihale açılmış, ancak temmuzda iptal edilmişti.ÖİB&

Halkbank özelleştirmesinde düğmeye basıldı
Paylaş

ÖZELLEŞTİRME İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Halkbank’ın özelleştirilmesi ile ilgili danışmanlık ihalesi açtı, ön yeterlilik tarihi 28 Ağustos olarak belirlendi.

Mevcut danışmanlık hizmetinde geçerli sürenin dolması nedeniyle daha önce mayıs ayında da bir ihale açılmış, ancak temmuzda iptal edilmişti.

ÖİB’nin İnternet sitesinde yer alan ilanda, “Halk Bankası sermayesindeki yüzde 75.02 oranındaki kamu hisselerinin ve/veya bağlı ortaklık/iştirak hisseleri de dahil olmak üzere banka aktifindeki varlıklarının birlikte veya ayrı ayrı özelleştirilmesinde İdareye yardımcı olmak üzere danışman görevlendirilecektir” denildi.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da mayıs ayında, Halkbank’ta halka açıklık oranının yüzde 49’a kadar çıkarılmasının gündemde olmakla birlikte, alınmış bir karar bulunmadığını, kalan yüzde 51 hisse için de çok uzun vadede stratejik satışın söz konusu olabileceğini söylemişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yakamoz ve Ayışığı planları önüme geldi

SONRAKİ HABER

Zam sadece elinde silah olana olmamalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...