30 Ekim 2017 05:52

NFL’de oyunculardan takım sahibine tokat gibi yanıt

NFL'de Houston Texans oyuncuları, devam eden protestolar için 'Mahkumların cezaevini yönetmesine izin veremeyiz' diyen kulüp patronunu protesto etti.

Paylaş

Amerikan Futbolu Ulusal Ligi’nde (NFL) Houston Texans’ın sahibi Bob McNair’in oyuncuların ırkçılığa karşı yaptıkları protestolar için sarf ettiği “Mahkumların cezaevini yönetmesine izin veremeyiz” ifadesine güçlü bir tepki geldi.

Dün Seattle Seahawks’la karşılaşan Houston Texans’ta 40 oyuncudan yalnızca 9’u ABD milli marşı sırasında ayağa kalktı. Geride kalan oyuncuların tamamı kulüp patronuna tepki olarak diz çökme eylemi yaptı.

Diz çökme eylemi, geçtiğimiz yıl San Francisco 49’ers oyuncusu Colin Kaepernick tarafından ırkçılığa ve eşitsizliğe dikkat çekmek amacıyla başlatılmıştı. ABD Başkanı Donald Trump’ın sezon öncesi eylemleri ve sporcuları hedefe koyması üzerine protestolar büyümüştü.

McNair’in tepki çeken ifadeyi, NFL yöneticileri ve takım sahipleriyle düzenlenen bir toplantıda dile getirdiği duyurulmuştu.

Houston Texans sahibi Bob McNair

NFL Oyuncular Koalisyonu’ndan McNair’in sözlerine karşı yayımlanan mektupta “Böyle bir cümlenin, ülkemizde beyaz olmayanların maruz kaldığı eşitsizliğe dikkat çekilen eylemler yapıldığı sırada sarf edilmesi ironiktir” denildi. Mektupta, oyuncuların yaptıkları eylemlerin, devletin adalet sistemine çarpık yaklaşımını ve tutuklulara yönelik insanlık dışı uygulamaları da eleştirdiği hatırlatıldı.

Oyuncular, “Ligimizdeki egemen gerçeklik, takım sahipleri için böylesi davranış ve ifadeleri hoş görülebilir kıldığı sürece eylemlerimiz sürecektir” dedi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Benzin ve motorine gece yarısı zammı - 30 Ekim 2017

SONRAKİ HABER

F1'de şampiyon bir kez daha Lewis Hamilton

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...