30 Ekim 2017 04:49

Özelleştirme karşıtı mücadeleye muhtarlardan destek

TTK ve TKİ’ye ait madenlerin özelleştirilmesine karşı başlatılan mücadeleye Çaycumalı muhtarlardan da destek geldi.

Paylaş

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ile Türkiye Kömür İşletmeleri’ne (TKİ) ait maden sahalarının parçalara ayrılarak ruhsatlarıyla birlikte ihale edilmesinin önünü açan torba yasanın 58. maddenin tasarıdan çıkarılması için başlatılan çalışmalar sürüyor. Son olarak Zonguldak Merkez ilçe ile Çaycuma ilçesi muhtarları, maden işçilerine destek amaçlı düzenlenen toplantılarda GMİS yöneticileriyle bir araya geldi.

Toplantıların ilki Zonguldak Kozlu Lemariz Restaurant’ta düzenlendi. Zonguldak Merkez İlçe muhtarlarının katıldığı toplantıda konuşma yapan Batı Karadeniz Muhtarlar Dernekleri Federasyonu Başkanı Şerafettin Nas, “Gün birlik ve beraberlik günü. Hep beraber olacağız ve Türkiye Taşkömürü Kurumu nasıl yaşayacak, nasıl yaşatılacak, nasıl ayakta duracak onun hesabını yapacağız. TTK kapanmıyor diyorlar. Diyorlar ama kapanıyor, kapatılıyor işte. İşçi alımı yok, kendi kendine kapanıyor. Biz hepimiz burada TTK’da çalıştık. Gün birbirimizle kucaklaşma, kamuoyuyla bütünleşme günüdür” dedi.

Çaycuma ilçe muhtarlarıyla da, Çaycuma SEKA Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıda bir araya gelindi. Çaycuma Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Çelen, Torba Yasa Tasarısı’nda bulunan 58. Maddenin huzursuzluk yarattığına dikkat çekerek “Biz muhtarlar olarak, Çaycuma olarak TTK’nın kapanmasını asla istemiyoruz. Çaycuma halkı olarak sendikamızın yanındayız” dedi. GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci de muhtarlara verdikleri desteğe teşekkür etti. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Oyuncu Hazar Ergüçlü'ye 'PKK' sorgusu

SONRAKİ HABER

SP'ye haciz koyduran Fatih Erbakan'dan yeni parti sinyali

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...