30 Ekim 2017 02:06

Dresden’de binlerce kişi ırkçılığa karşı yürüdü

Almanya’nın Dresden kentinde ırkçı Pegida hareketinin, üçüncü kuruluş yıldönümü sebebiyle yaptığı gösteri protesto edildi.

Paylaş

Almanya’nın Dresden kentinde ‘Batının İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar’ (Pegida) hareketini protesto etmek için toplanan yaklaşık 3 bin kişi ırkçılığa karşı yürüdü. “Kışkırtma Yerine Kalp” (Herz statt Hetze) adlı grubun çağrısıyla yapılan gösteriye Saksyonya Eyaleti Başbakan Yardımcısı Martin Dulig ve Saksonya Bilim ve Sanat Bakanı Eva-Maria Stange gibi yerel siyasetçiler de destek verdi.

DW Türkçe’de yer alan habere göre; Dresden Büyükşehir Belediye Başkanı Dirk Hilbert ırkçılığa ve yabancı düşmanlığına karşı "kırmızı çizgilerin gösterilmesi” ve "anayasaya uygun olmayan hususların açıkça söylenmesi” gerektiğini söyledi. Herkesi ırkçılığa karşı ses çıkarmaya davet eden Hilbert farklı uluslardan insanlarla yerli halk arasında daha fazla karşılaşma fırsatlarının yaratılacağını söyledi.

PEGİDA GÖSTERİSİNDE AfD MİLLETVEKİLLERİ KONUŞTU

Dresden Tiyatro Meydanı'nda Pegida'nın üçüncü kuruluş yılı sebebiyle düzenlediği gösteride genel seçimler sonrası parlamentoya giren ırkçı Almanya için Alternatif (AfD) partisi milletvekilleri de konuşma yaptı.

2014 sonbaharında ilk kez sokağa çıkan Pegida o dönem 20 bin kişinin bir araya geldiği gösteriler düzenlemiş, 2016'da gösterilere katılım ortalama 8 bin olarak kaydedilirken bu yıl katılım 5 bin kişiye kadar gerilemişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İzlanda’da hükümeti sol koalisyon kurabilir

SONRAKİ HABER

Diyanet’ten Şenocak açıklaması: Eleştiriler haksız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa