02 Ağustos 2012 06:07

Dalyan'da saldırı sona erdi gerginlik sürüyor

Dalyan'da işlettikleri restaurantın etrafı kalabalık saldırgan bir grup tarafından sarılan ve linç edilmekten üst kata çıkarak son anda kurtulan Kürt işçiler, olayın sakinleşmesinin ardından gece geç saatlerde jandarma karakoluna götürüldü. İşçilerin halen karakolda tutulduğu beldede gerginlik devam ederken BDP

Dalyan'da saldırı sona erdi gerginlik sürüyor
Paylaş


Muğla'nın Ortaca İlçesi'ne bağlı Dalyan Beldesi'nde, Kürtlere ait Popin Restaurant dün yüzlerce kişiden oluşan saldırgan grubun saldırısına uğradı. İşyerine PKK ile BDP bayrağı asıldığı ve işyerinin kapısına "Türkler giremez" yazısının konduğu söylentilerini yayan provakatörler, taş ve sopalarla işyerine saldırdı. Saldırıdan işyerinin üst katında bulunan Taştan Otel'e sığınarak kurtulan 15 kadar Kürt işçi saatlerce mahsur kaldı. Jandarmanın olay yerine gelmesine rağmen "müdahalede yetersiz kaldığı" saldırı gece geç saatlere kadar devam etti.

Olay hakkında DİHA'ya konuşan esnaf Seyhan Bardakçı, olayın önceki gün Kürt işçilerden birinin Kürtçe konuşması üzerine başlayan bir tartışmadan kaynaklandığını söyledi. Tartaklanan Kürt genci arkadaşlarına haber vermesi üzerine kavga çıktığını aktaran Bardakçı, daha sonra çoğunluğu ülkücülerden oluştuğu söylenen grubun beldede ve çevre ilçelerde söylentiler yayarak insanları saldırıya hazırladığını belirtti. Sayısı yüzü geçen grubun dün Dalyan Düğün Salonu önünde toplanmaya başladığını söyleyen Bardakçı, "Belediye başkanı ve jandarma komutanı grubun yanına gidip onlarla konuştu; ama buna rağmen birkaç saat sonra saldırı başladı. Taş ve sopalarla dükkanı yıktılar. Bizim oraya yaklaşmamız ise jandarma tarafından engellendi. Karşı grup her geçen saat daha da artıyordu. Saat 16.00'da başlayan saldırı 22.00'a kadar sürdü" diye konuştu.

KAYMAKAMDAN PROVOKATÖRLERE DESTEK

Ortaca Kaymakamı'nın olay yerine geldiğinde saldırgan gruba, "Bu mekanı bir daha onlara açtırmayacağım. Ruhsatlarını iptal ettirmek için ne gerekiyorsa yapacağım" dediğini aktaran Bardakçı, kaymakam ve Dalyan Belediye Başkanı'nın bizzat olayın büyümesinde etken olduğunu savundu. Jandarmanın beldede çalışan tüm Kürt esnafı sabah saatlerinde karakola çağırarak toplantı yaptığını dile getiren Bardakçı, yaşananlardan endişe duyduklarını sözlerine ekledi.

Saldırı haberini alır almaz olay yerine hareket eden BDP Muğla İl Başkanı Necdet Aşıroğlu ise, jandarma ve kaymakam gözetiminde yapılan saldırıda dehşet anlarının yaşandığını belirtti. Olay yerine gittiğinde işçilerin halen üst katta olduğunu gördüğünü aktaran Aşıroğlu, daha sonra saldırgan grubun dağılmasının ardından üst katta bulunan işçilerden 15'inin jandarma karakoluna götürüldüğünü söyledi. İşçilerin gözaltına mı alındığı yoksa güvenlik amacıyla mı karakola götürüldüğünün netleşmediğini bildiren Aşıroğlu, BDP Urfa Milletvekili İbrahim Binici'nin beldeye doğru hareket ettiğini ve saldırıya uğrayan esnaflarla görüşeceğini belirtti.

Kürt işçiler halen karakolda bekletilirken, beldede gerginliğin devam ettiği bildirildi. (Muğla/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Linç girişimine 'mala zarar'dan soruşturma

SONRAKİ HABER

Yakamoz ve Ayışığı planları önüme geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...