29 Ekim 2017 14:25

Diyarbakır'da KESK: İhraç edilenler işlerine dönsün

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu açıklama yaptı: İhraç edilenler işlerine dönsün, demokrasi işlevsel hale getirilsin.

Paylaş

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, 675 sayılı kanun hükmünde kararnamenin (KHK) birinci yılının dolması nedeniyle Eğitim Sen 1 Nolu Şube binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya, KHK ile ihraç edilen emekçiler katılırken, toplantının yapıldığı salona “KHK’ler son bulsun” afişi asıldı. Toplantıda konuşan Eğitim Sen 1 Nolu Şube Eşbaşkanı Abbas Şahin, “675 sayılı KHK ile kamu emekçileri hedef alınmaya başlandı. 675 sayılı KHK ile ihraç edilen 3 emekçi arkadaşımız geçtiğimiz bir yıl içerisinde yaşamını yitirdi” dedi. 

Hazırlanan ortak basın metnini okuyan Tüm Bel Sen Diyarbakır Şube Eş Başkanı Yasemin Noyan ise, ilan edilen OHAL ile birlikte iktidarın eline hayal bile edemeyeceği yetkilerin geçtiğini ifade ederek, “OHAL’in ilan edilmesinin nedeni darbe girişiminde bulunan ‘FETÖ’ ile mücadele olması gerekirken bu lütuf sonuna kadar değerlendirildi” dedi. KHK’lerle hiçbir gerekçe gösterilmeden kamu emekçilerinin işlerine son verildiğini anımsatan Noyan, “Muhalif olanların tasfiyesi başladı. Gazeteler, dergiler, dernekler kapatıldı. Muhalif sesler bir bir susturuldu. Halkın oylarıyla seçilen siyasetçiler cezaevine konuldu, belediyelere el konuldu ve belediyelere kayyım atandı” diye konuştu. 

Darbenin panzehirinin demokrasi olduğunu kaydeden Noyan, şöyle dedi: “Darbe girişimini fırsata çevirmek için her türlü imkanı kullanan iktidarın asıl niyeti 29 Ekim 2016 tarihinde net olarak ortaya çıktı. Çıkarılan bir KHK ile konfederasyonumuz KESK’e yönelim de iyice açığa çıktı. Birçok üyemiz kamudaki görevlerinden ihraç edildi ve bu ihraçlara ilişkin hiçbir gerekçe gösterilmedi. İhraç edilen kamu emekçileri ile beraber aileleri de cezalandırılmak istendi. Bu şekilde toplumun hafızasına korku kazınarak gelecekte iktidarlara muhalif olacakların önlemi şimdiden alınmış oldu.” 

‘DEMOKRASİ İŞLETİLMELİ’

 KESK’in darbelerle mücadele eden bir tarihinin olduğuna dikkat çeken Noyan, “Bizler KESK olarak her türlü darbe ve antidemokratik duruma karşı, şartlar ne olursa olsun, ilkeli mücadelemizden taviz vermeyeceğiz. Burada bir kez daha uyarıyoruz.
Demokrasiyi ve hukuku rafa kaldıranlar şunu iyi bilsinler ki demokrasi ve hukuka en fazla onların ihtiyacı olacak. Buradan iktidara çağrımız bir an önce bu yanlıştan vazgeçilip kamu emekçilerinin işlerine dönmesinin sağlanması ve hukukun, demokrasinin işlevsel hale gelmesidir” diyerek sözlerini tamamladı. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Şırnaklı madenciler: Ölümü göze alıyoruz, bu işe mecburuz

SONRAKİ HABER

İskenderun Cezaevinde darp iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa