29 Ekim 2017 05:58

Davutoğlu yumruğunu masaya vurmuş, Esad'dan istifa istemiş!

Ahmet Davutoğlu'nun 2011'de Beşar Esad'la yaptığı görüşmede yumruğunu masaya vurup 'İstifa edeceksiniz' diye bağırdığı öne sürüldü.

Paylaş

Bir dönem eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün danışmanlığını da yapan Yeniçağ Yazarı Ahmet Takan, Ahmet Davutoğlu ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad arasında geçtiği iddia edilen bir görüşmeyi aktardı.

Takan, Suriye'deki karışıklığın ilk dönemlerinde, 9 Ağustos 2011'de Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanı olduğu sırada Suriye'ye giderek Esad'la görüştüğünü ve Suriyeli lidere "Askeri operasyonları durdurması ve reformlara hız vermesi yönünde dönemin Başbakanı Erdoğan'ın mesajını ilettiğini" kaydetti.

Takan, Suriye'ye giden heyette ve yer alan ve görüşmenin şahitleri arasında yer aldığını belirttiği bir "dostuna" dayandırdığı alıntıda şu ifadeleri aktardı: "Esad, 'bana 4 ay müsaade edin içerdeki karışıklıkları bitireyim ondan sonra istediğiniz  demokratik reformları yapayım' dedi. Ahmet Davutoğlu sinirlerine hakim olamadı, masaya yumruğunu vurarak, istifa edeceksiniz' diye bağırdı. Oda bir anda buz gibi oldu. Esad, 'istifa etmiyorum' diyerek toplantıyı bitirdi. Bizi odadan dışarı çıkardı."

Takan, ABD'nin Suriye üzerindeki baskısını artırdığı bir süreçte gerçekleşen görüşme sonrası Davutoğlu'nun bir canlı yayında şu ifadeleri kullandığını da hatırlattı: "Biz Suriye'de bütün alternatifi deneyerek bugünlere geldik ama bu sancılı sürecin çok uzun süreceğini düşünmüyorum. Artık bu süreci yıllarla ifade etmek yerine aylar veya haftalarla ifade etmek gerekir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İdlib'de el Kaide'ye karşı son 5 günde 4. suikast

SONRAKİ HABER

Google'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı doodle'ı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...