29 Ekim 2017 05:01

İstifa ettirilen Altepe: Ankara çağırdı ama gitmedim

Erdoğan'ın baskısıyla istifa eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, istifa öncesi parti merkeziyle yaşadıklarına dair konuştu.

Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın baskısı sonucu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Recep Altepe, istifa öncesi Ankara'dan çağrıldığını ancak çağrıya olumsuz yanıt verdiğini söyledi.

Bodrum'da Cumhuriyet Muhabiri Levent Gencelli'ye konuşan Altepe, istifadan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğüne yönelik iddialar için “Ankara’dan çağırdılar. İstifaya karar vermiştim. Çağrıyı kabul etmedim. Ama Sayın Başbakan ile görüştüm. Söylemek istediklerimi söyledim” dedi.

'BU OKULLARDA ÇOCUĞUNU OKUTAN ÇOK KİŞİ YOK MU?'

Altepe, Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Seyfettin Afşar’ın, 'FETÖ' ile ilişkisi olduğuna yönelik iddialar içinse “Onunla ilgili de bir şey yok. Soruşturma açılmamış, dava da açılmamış. Benim 41 yıllık arkadaşım. Çocuklarının onların okullarında okuduğu iddiaları var. Bu okullarda çocuğunu okutan çok kişi yok mu?​” yanıtını verdi.

GÖKÇEK DÜN İSTİFA ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP teşkilatlarına yönelik yaptığı "metal yorgunluğu" eleştirileri sonrası İstanbul, Ankara ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanları istifa ettirilmişti. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da istifası istenenler arasında.

Ankara'nın 23 yıllık Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dünkü istifa açıklamasında "Erdoğan'ın emrine uyarak istifa ediyorum" demişti.(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

8 kentte IŞİD operasyonları: 143 gözaltı

SONRAKİ HABER

İdlib'de el Kaide'ye karşı son 5 günde 4. suikast

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...