29 Ekim 2017 04:53
Son Güncellenme Tarihi: 29 Ekim 2017 19:49

8 kentte IŞİD operasyonları: 143 gözaltı

İstanbul Bayrampaşa'daKi AVM'nin otoparkında bombalı otomobil ve motosiklet yakalanmasının ardından 8 ilde IŞİD operasyonları yapıldı.

Paylaş

Bursa, Erzurum, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere 8 ilde IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonlarda birçoğu yabancı uyruklu toplam 143 kişi gözaltına alındı.

BURSA'DA 39 GÖZALTI

DHA'nın haberine göre Bursa'da İl Emniyet Müdürlüğü tarafından IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda 8’i yaşı küçük Suriye ve Azerbaycan uyruklu 39 kişi gözaltına alındı.

Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gemlik, İnegöl, Orhangazi ve Gürsu ilçelerinde 15 ayrı adrese Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekiplerinin de destek verdiği eş zamanlı baskınlarda 8’ i yaşı küçük 28 Suriye uyruklu, 2 Azerbaycan uyruklu şahıs ile birlikte toplam 39 kişi gözaltına alındı. Polis ekiplerinin evlerde yaptıkları aramalarda örgüte ait çok sayıda dijital ve örgütsel materyale el konulduğu belirtildi. Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin sorguları Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde devam ediyor.

ERZURUM'DA 22 GÖZALTI

Erzurum'da da IŞİD'in şehir yapılanmasına yönelik olduğu belirtilen operasyonda 22 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonların kent merkezi ile Yakutiye, Palandöken ve Aziziye ilçelerinde düzenlendiği belirtildi.

Belirlenen adreslerde yapılan aramada 2 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız av tüfeği, 3 kurusıkı tabanca ile 86 mermi, pala olarak tabir edilen bıçak, dijital veriler ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, emniyete götürüldü.

İZMİR'DE 15 GÖZALTI

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, bu sabah İzmir il merkezi ve Menemen ilçesinde yaptıkları eş zamanlı operasyonlarda, IŞİD üyesi oldukları iddia edilen 2'si kadın 10 kişiyi yakaladı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği belirtildi. Tamamının Suriyeli olduğu belirtilen şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. İzmir'de son 2 günde yakalanıp gözaltına alınan IŞİD şüphelilerinin sayısı 15'e yükselmiş oldu.

İSTANBUL'DA EMNİYETTEN BOMBALI ARAÇ AÇIKLAMASI

İstanbul'da ise dün Bayrampaşa'daki bir alışveriş merkezinin otoparkına bırakılan ve içinden bomba çıkan araçla iligili emniyetten açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"27 Temmuz 2017 günü akşam saatlerinde ilimiz Arnavutköy ve Esenyurt ilçelerinde 2 ayrı ikamette çıkan yangınlara itfaiyenin müdahalesinden sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Bomba İmha Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan incelemede her iki adreste de her hangi bir şahsın olmadığı ancak bomba yapımında kullanılan kimyasal madde, metal bilye, çivi, vida, uzaktan kumanda ve motor, elektronik devre, kablo, pil ve vb. malzemelerin bulunduğu tespit edilmiştir.

'2 HÜCRE ÇÖKERTİLDİ'

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerince koordineli olarak yapılan çalışmalarda bahse konu adreslerde bulunduğu belirlenen şahıslara ait 1 adet araç ve motorsikletin Bayrampaşa ilçesindeki bir alış veriş merkezinin açık otoparkında olduğu tespit edilmiş, araçlarla birlikte DEAŞ terör örgütü üyesi biri yaralı olmak üzere 4 şahıs 28 Ekim 27 günü saat: 16.00 sıralarında yakalanmış 2 hücre çökertilmiştir.

Araç içerisinde ve motorsiklet üzerinde yapılan incelemede uzaktan kumanda düzeneği olan el yapımı patlayıcılar, sırt çantalı, el yapımı patlayıcı bulunan canlı bomba yelekleri, 2 adet ateşli silah ve bu silaha ait çok sayıda dolu fişek ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili tahkikat devam etmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur."

'CUMHURİYET KUTLAMALARI HEDEFTİ'

Öte yandan Bayrampaşa'daki bir AVM'ye bombalı eylem hazırlığı yaptıkları sırada gözaltına alınan IŞİD'lilerin fotoğrafları ortaya çıktı. Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre şüphelilerin İstanbul'daki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını hedef alacakları iddia edildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

beyond.istanbul'dan 'Mekanda Adalet ve Sakatlık'

SONRAKİ HABER

İstifa ettirilen Altepe: Ankara çağırdı ama gitmedim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...