29 Ekim 2017 04:29

beyond.istanbul'dan 'Mekanda Adalet ve Sakatlık'

Sosyal adalet ve mekan arasındaki ilişkileri farklı boyutlarıyla ele alan beyond.istanbul, 'Mekanda Adalet ve Sakatlık' sayısını çıkardı.

Paylaş

Mekanda Adalet Derneği (MAD) bünyesinde yayın yapan beyond.istanbul "Mekanda Adalet ve Sakatlık" sayısıyla basılı ve süreli yayıncılığa adım attı.

Şubat 2017'den bu yana internet sitesi olarak yayın yapan ve sosyal adalet ile mekan arasındaki ilişkilerin farklı boyutlarını ele alan beyond.istanbul(İstanbul'un ötesi), "mekan ve sakatlık tartışmalarında toplumsal/siyasal yapının sınırlandırıcılığını vurgulayan yaklaşım ile erişilebilirliği mimari/kentsel müdahale sorununa indirgemeye hazır uzman refleksi arasındaki gerilime dikkat çekmeyi" hedefliyor. Beyond.İstanbul'un Mekanda Adalet ve Sakatlık sayısının kapağındaki körler için yapılmış sarı şerit de bu amaçla kullanıldı.

Uzmanların yanı sıra, sakat mücadelesinin yürütücülerinin katkılarıyla hazırlanan ilk sayının konuk editörlüğünü Sibel Yardımcı yaptı. Yaşar Adnan Adanalı'nın sorumlu yazı işleri müdürlüğünde hazırlanan sayıda Yardımcı'nın yanı sıra Çağrı Doğan, Bülent Küçükaslan, Süleyman Akbulut, Bahar Bayhan, Merve Koç, Hakan Özgül, Engin Yılmaz, Gizem Tanay Aksaç, Tolga Erdoğan, Mithat Fabian Sözmen, Ezgi Tuncer, Evrim Demir Mischenko, Deniz Öztürk, Sinem Boyacı, Elif Çak, Selin Yazıcı, Nousica Catanas, Başak İncekara/Fulya Kahveci/Gizem Kıygı'nın yazıları yer alıyor.

Konuk editör Sibel Yardımcı'nın ifadesiyle "Teknik ve teorik tartışmaları, yaşama ve deneyime değdirmeye çalışan; sakatlığı tekerlekli sandalyeden, erişilebilirliği de rampadan ibaret saymayan yazıları bir araya getiren" sayıda gündelik hayat deneyimlerinden kişisel mücadelelere, Anayasa'da sakatlıktan kent hakkına ve spora uzanan bir yelpazede farklı konular bulunuyor.

MEKANDA ADALET DERNEĞİ

Mekanda Adalet Derneği (MAD), İstanbul ve ötesinde; daha adil, demokratik, ekolojik kent ve kırsal mekanlarda yaşama hedefiyle; disiplinler-arası çalışmalar yaparak; yenilikçi, nitelikli ve kamusal bilgi üretmeyi, biriktirmeyi ve paylaşmayı amaçlıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cavs fark yedi, Cedi Osman ilk sayılarını attı

SONRAKİ HABER

8 kentte IŞİD operasyonları: 143 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...