28 Ekim 2017 23:43

Somali'de bombalı saldırı: En az 23 ölü 30'dan fazla yaralı

Somali'nin başkenti Mogadişu'da gerçekleşen iki ayrı bombalı saldırılar sonucu en az 23 kişi yaşamını yitirdi, 30'dan fazla kişi yaralandı.

Paylaş

Somali'nin başkenti Mogadişu'daki Hamruveyni Mahallesi'nde bulunan Naso Hablod oteline yönelik bombalı saldırıda 23 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Somali polisi, saldırganlar ile otelin güvenlik görevlileri arasında silahlı çatışma çıktığını duyurdu.

Yaralılar ambulanslarla kentteki hastanelere nakledildi.

Otelde Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu ile yapacakları toplantı için bölgelerden Mogadişu'ya gelen heyetlerin bulunduğu belirdildi.

Öte yandan ilk patlamanın ardından Meçhul Asker Meydanı ve eski parlamento binası yakınlarında park halindeki bomba yüklü bir aracın daha infilak ettiği ifade öğrenildi.

İlk saldırıyı Eş-Şebab üstlenirken ikinci saldırıyı üstlenen olmadı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN TAZİYE MESAJI

Dışişleri Bakanlığı, Somali'nin başkenti Mogadişu'da düzenlenen saldırı sonucu hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayınladı. Türkiye'nin Somali halkı ve hükümetinin yanında olduğu belirtilen mesajda ''Somali’nin başkenti Mogadişu’nun Hamarweyne bölgesindeki bir otelde  bu akşam (28 Ekim) meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği saldırı büyük  bir üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu menfur terör saldırısını şiddetle lanetliyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye terörizmle mücadelede Somali halkı ve Hükümetinin yanında yer almaya devam edecektir'' denildi.

Mogadişu’da 15 Ekim'de bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 350'den fazla kişi yaşamını yitirmiş, ülkede 3 günlük yas ilan edilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mehmet Ayvalıtaş'ın kardeşi Gül Ayvalıtaş, evlendi

SONRAKİ HABER

Birleşen çelik tekellerinde işçi kıyımına hazırlık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...