28 Ekim 2017 22:18

30'dan fazla kadına HIV bulaştıran adama 24 yıl hapis

İtalya'da 30'dan fazla kadına HIV virüsü bulaştırdığı gerekçesiyle tutuklanan Valentino Talluto, mahkeme tarafından 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Paylaş

İtalya'nın başkenti Roma'da yaşayan 33 yaşındaki muhasebeci Valentino Talluto, internetten tanıştığı 30'dan fazla kadına korunmasız ilişki yoluyla HIV virüsü bulaştırdığı gerekçesiyle tutuklandı.

2015 Kasım'da tutuklanan İtalyan polisi, Talluto'nun toplam 53 kadınla korunmasız olarak ilişkiye girdiğini ve birlikte olduğu kadınlardan 32'sinde HIV virüsü tespit edildiğini belirtti. Talluto'yla ilişkiye giren kadınlardan üçünün partnerleri ve dördüncü bir kadının ise dört aylık çocuğu da virüse yakalandı.

Mart ayında Roma'da başlayan mahkemede ifade veren kadınlar, Talluto'nun, korunma telebini kondomlara alerjisi olduğu ve HIV testi yaptırdığını söyleyerek reddettiğini aktardılar.

Davacılar Valentino Talluto'nun "kasti yaralama" ve "salgın başlatma" suçlarından ömür boyu hapsini isterken, mahkeme "ağır ve tedavisi olmayan fiziksel yaralama" sebepleriyle Talluto'ya 24 yıl hapis cezası verdi.

Savcı Elena Neri geçtiğimiz ay mahkemeye yaptığı konuşmasında, "Talluto hiçbir zaman işbirliğine yanaşmadı. Yanlış ifadelerde bulundu ve karşısında kanıt olmasına rağmen suçun sorumluluğunu üstlenmedi. Bu hareketleri, Talluto'nun kendi sonunu getirdi" dedi.

Eylül'de konuyla ilgili konuşan Valentino Talluto, yaşanan her şeyden ötürü pişman olduğunu fakat hareketlerinin sonuçlarının bu denli büyük olacağını fark etmediğini söyledi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

28 Ekim'in trafik kazası bilançosu: 10 ölü, 59 yaralı

SONRAKİ HABER

Ankara mayor resigns after receiving 'orders' from Erdogan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...