28 Ekim 2017 18:45

TAYAD’lı ailelerden tek tip elbise tepkisi

Taksim'de bir araya gelen TAYAD'lı aileler hapishanelerde dayatılmak istenen tek tip kıyafete karşı eylem yaptı.

Paylaş

Taksim'de Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen TAYAD'lı aileler, hapishanelerde dayatılmak istenen tek tip kıyafete karşı eylem yaptı. "Suçlu değil devrimciyiz. Tek tip elbise giymeyeceğiz" pankartı açan TAYAD'lı aileler, “Devrimci tutsaklar onurumuzdur” ve “Tek tip elbise kefendir, giymedik giymeyeceğiz” sloganları attı.

TAYAD'lı aileler adına açıklama yapan İsmail Kara, "Hapishanelerde işkenceler, sürgün sevkler devam ediyor. Gün geçmiyor ki hapishanelerde sürgün, işkence haberleri gelmesin. Birçok aile, çocuğunun hangi hapishaneye sürgün edildiğini, evlatlarının nerede olduğunu öğrenemiyor. Devrimci tutsaklara yapılan bütün bu işkence ve sürgün sevkler tek tip elbise politikasını uygulamaya koymak için yapılmaktadır" dedi.

Kara, son olarak devrimci tutsaklara dayatılan tek tip kıyafete karşı aileler olarak mücadele edeceklerini belirterek "Devrimciler halkı ve vatanı için çıkarsız mücadele edenlerdir. Emperyalistlerin hapishanelerde hayata geçirmek istedikleri sadece tek tip elbise değildir. Burada amaçlanan düşünceleri teslim almaktır" dedi. Eylem sloganlarla son buldu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kartal'ın 3 puan hasreti sona erdi: Alanyaspor 1-2 Beşiktaş

SONRAKİ HABER

'Roboski'ye adalet, failler yargılansın'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...