28 Ekim 2017 13:42

Erdoğan: Tarihimizi 1923'ten başlatmaları hataydı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'daki konuşmasında 'Tek partili dönemin en büyük kötülüğü, ülkenin tarihini 1919-1923 yıllarından başlatması' dedi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Tek partili dönemin en büyük kötülüğü, bu ülkenin tarihini 1919-1923 yılından başlatma anlayışıyla kurulu bir eğitim sistemi inşa etmek" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Konya Mevlana Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreni ve mitinge katıldı. Başbakan Binali Yıldırım, gün içinde 50 adet projenin toplu açılışının yapıldığını ifade etti.

'TEK PARTİLİ DÖNEMİN EN BÜYÜK KÖTÜLÜĞÜ TARİHİ 1923'TEN BAŞLATMASI'

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Erdoğan, bir asıra yaklaşan Cumhuriyet tarihi boyunca inişli-çıkışlı olsa da küçümsenmeyecek günlere gelindiğini söyleyerek tek partili dönemin ülke tarihini 1923'ten başlatması ile hata yaptığını ifade etti. "Hatayı ve eksikleri görmek başka, bunlara takılıp kalmak bambaşka bir şey" diyen Erdoğan, "Tek partili dönemin en büyük kötülüğü, bu ülkenin tarihini 1919-1923 yılından başlatma anlayışıyla kurulu bir eğitim sistemi inşa etmek. 1923; kadim tarihimizin yeniden ayağa kalkış tarihidir. Ondan öncesi koskoca bir devlet birikimimiz vardı. Bugün Karadeniz'den Hint Okyanusu'na kadar her yerde hüsnü kabulle karşılaşıyorsak sebebi budur" dedi.

'BİZE 'SURİYE'DE NE İŞİNİZ VAR?' DİYENLERE AYNISINI BİZ SORUYORUZ'

Suriye ve Irak operasyonlarına dair de konuşan Erdoğan, ''Türkiye’nin sırtını kimse yere getiremez. Türkiye’nin bu dirilişinden, yükselişinden rahatsız olanlar, terör örgütleriyle el ele verip bizi yeniden biçtikleri dar gömleğe sığdırmaya çalışıyorlar. Türkiye'ye 'Irak'ta, Suriye'de, Somali’de, Afrika'da, Balkanlar’da, Kafkaslar‘da ne işin var?' diyenlere sormak lazım; sizin buralarda ne işiniz var? Bunların derdi yok, bizim derdimiz var derdimiz. Biz dertliyiz, biz buralardayız. Çünkü bizim coğrafyaların hepsiyle de çok güçlü tarihi ve insani bağlarımız var. Buralarda her ağlayan çocuğun başını okşamak bizim boynumuzun borcudur. Bir kadın izledim televizyonda. 4 yaşındaki bir yavruya boynuna ipi geçirmiş yerde çekiyor. Böyle ana olabilir mi? İşte biz onlara anında müdahale etmek durumundayız. Binlerce, on binlerce kilometre öteden gelip buralarda yaptıkları için kendilerine hak görenler, bizim 911 kilometre Suriye ile, 350 kilometre Irak ile olan sınırımızda 'Burada ne işiniz var?' diye soramazlar. Kendi vatandaşlarının güvenliği uğruna dünyayı kana ve ateşe boğanlar, iş bizim vatandaşlarımızın güvenliğimize gelince bir anda kavramları, tanımları, sınırları değiştiriveriyorlar" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Türkiye'nin artık silahlı, insansız uçaklarının olduğunu belirterek "Artık hamdolsun bizim de silahlı insansız uçaklarımız var. Artık 'Acaba verirler mi?' diye düşünmüyoruz. Kötü komşu ev sahibi, bizi ev sahibi yaptı" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Doç. Dr. Galip Yalman’ın emekliliği onuruna panel

SONRAKİ HABER

Kocaeli Demokrasi Girişimi yeni dönemi tartıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa