28 Ekim 2017 12:08

Musul’da kritik toplantı

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ve Irak Merkezi Hükümetinden askeri yetkililer, yaşanan çatışmaların son bulması için Musul’da bir araya geldi.

Paylaş

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ve Irak Merkezi Hükümetinden askeri yetkililer, yaşanan çatışmaların son bulması için Musul’da bir araya geldi.

Toplantı öncesinde Rûdaw’a konuşan Irak’ın Eski Genelkurmay Başkanı Babekir Zebari, “Erbil ve Bağdat’tan askeri yetkililer yaşanan çatışmaların son bulması için bir araya gelecekler” dedi. Zebari, “Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani diyalog yanlısıdır. Umarım iki taraf arasındaki sorunlar diyalog yoluyla çözülür” diye konuştu.

Irak ordusu ve Haşdi Şabi güçleri, 16 Ekim’de Kürdistan Yurtseverler Birliğine (KYB) bağlı güçlerin Kerkük, Tuzhurmatu ve Dakuk’tan geri çekilmesi üzerine bu bölgelere çatışmadan girmişti. Toplantı gazetemiz baskıya girdiğinde sürüyordu. 

PARLAMENTO YARIN TOPLANIYOR

Diğer yandan bugün toplanması gereken Irak Kürdistan Parlamentosu oturumunun bugün yapılacağı belirtildi. Yarın yapılacak olan oturum, 2 yıl aradan sonra 15 Eylül’de açılan Irak Kürdistan Parlamentosunun dördüncü oturumu olacak. Değişim Hareketi (Goran) ve Kürdistan İslami Topluluk da (Komel) bugünkü oturuma katılacak.

Kuzey Suriye ile Irak Kürdistan Bölgesi arasındaki Rabia sınır kapısının kontrolünün YPG’de olduğu bildirildi. Rudaw’ın haberine göre, Iraklı güçler ile Haşdi Şabi milislerinin Rabia sınır kapısında kontrolü sağladığı iddia edilmişti. Halk Savunma Birlikleri (YPG) komutanlarından Bedran Derik, “Rabia sınır kapısının kontrolü bizde” dedi. Bedran Derik, “Çıkan haberler tamamıyla asılsızdır. Ne Haşdi Şabi, ne Iraklı güçler ne de peşmerge burada yok. Kapının kontrolü bizim denetimimizde” ifadelerini kullandı. YPG’li komutan, Erbil ile Bağdat arasında yaşanan sorunların diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Öğretmenden skandal istismar savunması

SONRAKİ HABER

Müze ziyaretçi sayısı 10 milyon kişi azaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...