28 Ekim 2017 12:01

Öğretmenden skandal istismar savunması

Yatılı okulda çocuğa cinsel istismarda bulunan öğretmen çocukları öğretmen statüsünü kullanarak istismar ettiğini söyledi.

Paylaş

Başkale’de bir yatılı okulda çocuğa cinsel istismarda bulunan Öğretmen Mustafa S. emniyet ifadesinde çocukları ‘öğretmen statüsünü’ kullanarak istismar ettiğini söyledi. Çocuk yaşta evlendirmeyi normalleştiren savunmalarda da bulunan Mustafa S. öğrencinin öğretmenle evlendirilmesine meşru yaklaştı. 

Van’ın Başkale ilçesindeki yatılı bir ortaokulda, İngilizce Öğretmeni Mustafa S’nin, 12 Mayıs 2016 tarihinde bir çocuğu taciz yoluyla cinsel istismara maruz bıraktığı ortaya çıkmıştı. Çocuğun ve tanık olan öğrencilerin durumu okul müdürüne anlatması ile öğrenilen cinsel istismarın ardından, çocukların şikayeti üzerine Mustafa S. gözaltına alınmıştı.

EMNİYET İFADELERİ İSTİSMARI DOĞRULADI

Jinnews’in haberine göre 13 Mayıs günü tutuklanarak Van T Tipi Kapalı Cezaevine gönderilen Mustafa S’nin emniyetteki ifadeleri ortaya çıktı. Tanıkların ve çocukların  pedagog eşliğinde alınan ifadeleri, birbirini doğrularken, Mustafa S’nin Başkale Sulh Ceza Hakimliği ve Van Cumhuriyet Başsavcılığındaki ifadesinin aksine emniyet ifadesi cinsel istismara delil oldu. Emniyet ifadelerinde Mustafa S, çocukları taciz yoluyla istismara maruz bıraktığını anlattı. Mustafa S. çocukların ifadesini de “yanlış anlaşılma” olarak lanse etti.  

‘ÖĞRETMEN STATÜSÜ’NÜ KULLANMIŞ

Öğretmen Mustafa S. emniyetteki ifadesinde, çocukları bir bahane ile yanına çağırdığını ve hem ‘öğretmen statüsünü’ hem de gücünü kullanarak istismar ettiğini söyledi. Mustafa S. ifadesinde, “Öğrencilerinin statüsünden dolayı kendisinden hoşlanabileceğini” iddia etti.  

‘ÇOCUK ÖĞRETMENLE EVLENDİRİLEBİLİR’

Mustafa S, çocuk yaşta evlendirmeyi normalleştiren savunmalarda da bulundu. Çaldıran’daki bir okulda 15 yaşında bir öğrencinin öğretmeni ile evlendirildiğini öne süren Mustafa S, ifadesinde bu duruma meşru yaklaşırken, çocukların da bundan etkilenmiş olabileceğini iddia etti. Van T Tipi Kapalı Cezarevinde tutuklu bulunan Mustafa S’nin, iddianamesinin önümüzdeki günlerde tamamlanması ve ilk duruşmasının görülmesi bekleniyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Şantajla 'istifa edeceksin' diyorlar

SONRAKİ HABER

Musul’da kritik toplantı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...