28 Ekim 2017 10:47

Kocaeli Göçmen Börekçisi’nde işçi kıyımı

Göçmen Börekçisi, Körfez’deki fabrikasında çalışan 16 işçinin işine performans düşüklüğü gerekçesiyle son verdi.

Paylaş

Göçmen Börekçisi, Körfez’deki fabrikasında çalışan 16 işçinin işine son verdi. Patron işten atma için “performans düşüklüğü” gerekçesini ileri sürdü. İşçilerin anlattıklarına göre ise patronun istediği “performans” işçinin bir makine parçası gibi çalışması, patron ne derse evet demesi. 

Yeri geldiğinde bağıra çağıra çalıştırıldıklarını, irili ufaklı iş kazalarının yaşandığını anlatan işçiler, “Geçenlerde yerleri yağlı boyayla boyamışlar, gıda teknikerinin ayağı kayıp düştü. Daha kötüsü de olabilirdi” dedi. Fabrikadaki bütün bölümlerin aynı anda mesaiyi bitirmediğini, kimi bölümlerde daha geç ya da daha erken işin bittiğini dile getiren işçiler, bu yüzden mesai bitse de içeride çalışan arkadaşları olması nedeniyle çıkışta servis beklemek zorunda kaldıklarını söyledi. Kimi günler bekleme süresinin 1 saati bulduğunu aktaran işçiler, “Mesai 18.00’de bitiyorsa biz eve anca 20.00’de varıyoruz” dedi.

Kendilerine verilen yemeklerin kötü olduğunu, kimi işçilerin evden yemek getirdiğini ifade eden işçiler, şunları söyledi: “Göçmen Börekçisi bu kadar büyüdüyse burada çalışan işçilerin alın teriyle, emeğiyle büyüyor. İşsizlik o kadar çok ki her gün yeni işçiler giriyor işe sonra bir duyuyoruz bir kısım işçi atılmış ya da şartlara dayanamayıp çıkmış.” (Kocaeli/EVRENSEL)
    

ÖNCEKİ HABER

Buhurdan Kafe kapatıldı: Hayır’ın bedeli bize ödetildi

SONRAKİ HABER

Cezaevlerinde tutuklu 2 bin 593 öğrenci var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...