27 Ekim 2017 15:11

Eğitim emekçileri: Saldırılara sessiz kalınıyor

Malatya'da bir okul çalışanının bıçaklanması eğitim emekçilerini ayağa kaldırdı. Emekçiler, saldırılara sessiz kalındığını söyledi. 

Paylaş

Malatya'nın merkez Yeşilyurt ilçesi Sümer İlkokulu'nda, geçtiğimiz günlerde okul görevlisi H.B.'nin bir öğrencinin ağabeyi olan A.S.B. tarafında bıçaklanarak yaralanması eğitim sendikalarını bir araya getirdi. Okul önünde bir araya gelen eğitim emekçileri ortak açıklama yaptı. 
 
Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Tarık Kaya, eğitimcilerin ülkenin çocuklarına onurlu bir gelecek bırakmak için mücadele ettiğini, toplumun parçası olduklarını, birilerinin kardeşi, babası, abisi, ablası olduklarını ifade etti. Eğitimcilere saldırılara sessiz kalındığını dile getiren Kaya, "Saldırı yapıldığı zaman öğretmenler sahipsiz, çalışanlar sahipsiz sanılıyor. Bu ülkeyi yönetenleri de, bu ilin yöneticilerini de yetiştiren bizleriz. En değerli meslek gurubunda olan bizleriz. Onun için biz eğitim çalışanları saygı bekliyoruz" dedi. Kaya, yaşanan bıçaklı saldırı sonrasında A.S.B’nin yaşı reşit olmadığı için serbest bırakıldığını söyleyerek il savcılığına şöyle seslendi: “Elbette bıçaklamayı yapan çocuk ve yaşı reşit değil, onunda hakları korunmalıdır. Ama bırakıldıktan sonra, facebook’ta paylaştığı yazılara bakıldığı zaman, hiç ıslah olmamış, yaptığım saldırıyı bir daha yaparım anlayışıyla davranan bir gencimiz var. Bu gençle ilgili gereken rehabilitasyon hizmetleri ve yasal takipleri yapılmalıdır. İlimizi yönetenlerden ve özellikle başsavcımızdan gerekli girişimleri yapmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu. 
 
Eğitim Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, Milli Eğitim Bakanlığı'nın artan şiddet olaylarına karşı sessiz kaldığını ifade ederek, "Okullara artık çelik yelek giyerek mi gelelim?" diye sordu. Türk Eğitim Sen Malatya Şubesi Şube Sekreteri Necdet Bircan ise, eğitimde çalışan her kim olursa olsun sahipsiz olmadıklarını vurgulayarak, yapılan saldırıyı kınadı. (Malatya/MA)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci örgütleri Yücel ve Tolu için tahliye istedi

SONRAKİ HABER

Karabağlar Belediyesi, Muzaffer İzgü'nün adını yaşatacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...