27 Ekim 2017 14:48

Gazeteci suikastı soruşturmasına Europol de katıldı

Malta’da öldürülen gazeteci Daphne Caruana Galizia soruşturmasına Avrupa polis teşkilatı Europol de dahil oldu.

Paylaş

Maltalı Gazeteci Daphne Caruana Galizia suikastının aydınlatılması için başlatılan soruşturmaya Avrupa polis teşkilatı Europol dahil oldu. Üç Europol müfettişi cinayetin çözülmesi için adaya gidecek.

Avrupa Parlamentosunun baskısı üzerine üç Europol müfettişinin hafta sonuna kadar Malta’ya gitmesi bekleniyor. Soruşturmaya ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Hollanda adli tıp polisleri de destek veriyor.

Malta

Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani cinayetin aydınlatılması için uluslararası soruşturma yapılmasını istemişti. Polis şimdiye kadar soruşturmanın içeriğine dair oldukça sınırlı bilgileri kamuoyuyla paylaştı. Polisten yapılan açıklamada bombalı saldırıda Semtex ya da TNT türü patlayıcı kullanıldığını ileri sürmek için henüz erken olduğu belirtildi. Olay yerinden alınan örneklerin test için yurt dışındaki laboratuvarlara gönderildiği ifade edildi. 16 Ekim’de düzenlenen suikastla ilgili olarak polis bir yandan da halktan aldığı bilgileri değerlendiriyor.

BAŞBAKANI ERKEN SEÇİME ZORLAMIŞTI

53 yaşındaki Gazeteci ve Blog Yazarı Daphne Caruana Galizia otomobiline yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Yaptığı ayrıntılı haberlerde hükümete yönelik yolsuzluk iddialarını yıllarca gündeme taşıyan gazeteci, Malta Başbakanı Joseph Muscat’ı erken seçime gitmek zorunda bırakmıştı.

Başbakanın eşinin rüşvet paralarını Panama’da gizli hesaplara yatırdığı, Galizia’nın gündeme getirdiği haberler arasındaydı. Kadın gazeteci, son dönemde araştırmalarını muhalefete de yöneltmişti. Ailesi suikasttan Muscat’ı sorumlu tutmuş, Başbakanın ofisini dolandırıcılarla doldurmasının ve cezasızlık kültürü yaratmasının Malta’yı bir “mafya adasına” dönüştürdüğünü açıklamıştı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

29 Ekim Pazar günü İstanbul'da trafiğe kapatılacak yollar

SONRAKİ HABER

Maraş'ta dondurma fabrikasında iş cinayeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...