GMİS: TTK'nın özelleştirilmesine izin vermeyeceğiz

GMİS üyesi maden işçilerinin özelleştirme girişimine karşı mücadelesi sürüyor. İşçiler özelleştirmeye izin vermeyeceklerini söyledi.

27 Ekim 2017 12:58
Paylaş

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağı önünde işçilerle bir araya gelerek, “TTK’nın bir karışının bile özelleştirilmesine izin vermeyeceğiz. Madenler satılamaz. Madenci feneri sönmeyecek” dedi.

Bartın'ın Amasra ilçesindeki TTK Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağı girişinde işçilerle bir araya gelen GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, söz konusu tasarı ile TTK'nın özelleştirilmesinin önünün açıldığını söyledi. Demirci, yıllarca TTK'ya işçi alınması için mücadele verdiklerini söyleyerek şöyle konuştu:
“TTK'da 2002 yılında 15 bin kişi varken, şimdi 7 bin işçiye düştü. Taşkömürü ithalatı için yılda 4-5 milyon dolar ödüyoruz. TTK’yı küçültenler, şimdi ekonomik kriz beklentisiyle torba yasayla faturayı bize kesmeye çalışıyorlar. Bu torba yasa içerisine TTK ve Türkiye Kömür İşletmeleri'ni, yani madenlerimizi koydular. TTK'yı parçalayarak, hatta işletmeleriyle birlikte özelleştirmenin yolları açılıyor. Ve bu yetkiyi TTK ve TKİ Genel Müdürlüğü'ne bırakmaya çalışıyorlar. Bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Bu yasa tasarısını genişletilmiş başkanlar toplantısında konuştuk. İşçilerimize bilgi verdik. Tek yürek, tek ses olduk. Birlik ve beraberlik içinde mücadelemizi sürdüreceğiz. TTK’nın bir karışının bile özelleştirilmesine izin vermeyeceğiz. Bu yasa tasarısı derhal çekilmelidir. Madenler satılamaz. Madenci feneri sönmeyecek.”

Maden işçileri de, 'Madenlere uzanan eller kırılsın', 'Madenci feneri sönmeyecek', 'Madenler bizimdir bizim kalacak' sloganlarıyla tepkilerini ifade etti. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Patronlara müjde: Yeni teşvikler yolda!

SONRAKİ HABER

Zonguldak direnişe hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...